Richard van der Sande, Certhon

"Het draait allemaal om productieverhoging"

Tholen - Het vak van een kassenbouwer is prachtig. De projecten worden groter en ingewikkelder. Voor techneuten is dat een uitdaging. En het draait uiteindelijk allemaal om de verhoging van productiecapaciteit. Richard van der Sande, Certhon, is overtuigd: "Onze generatie staat aan de vooravond van een, gedeeltelijke, oplossing aan het voedselprobleem van onze wereld. Er staan grote dingen te gebeuren.” 

Telen in nieuwe gebieden
De schaalvergroting draagt daar zeker aan bij. Maar ook de behoefte naar controle werpt steeds weer nieuwe vragen én oplossingen op. Er is zo veel mogelijk. De techniek die wordt aangeboden voldoet aan die behoefte. Op de meest bijzondere plekken in de wereld worden kassen gebouwd. Zo  bouwde Certhon onlangs een kas in Abu Dhabi. Midden in de woestijn worden daar nu tomaten geteeld. Dit extreme klimaat vraagt om high tech kassen. De huidige technieken voldoen aan die eisen.

Precies een jaar gelden opende Certhon hun Innovation Centre. Hier wordt daglichtloos geteeld. De jarenlange ervaring van Certhon in het creëren van een optimaal klimaat voor de plant, wordt hier geoptimaliseerd. Richard: "We leren veel tijdens deze researchfase. Het is heel prettig om dit zelf te kunnen doen. Onze mensen zitten hier boven op om de reactie van het de klimaatsturing op de plant te meten en te beoordelen. We gaan dit, naast het blijven bouwen van kassen, natuurlijk verder uitrollen. Het is heel leuk om het enthousiasme van onze mensen te zien. Het is een spannende én mooie tijd. Onze verwachtingen zijn hooggespannen.”

Daglichtloos telen gaat vlucht nemen
Het daglichtloze telen is nu nog een niche. Richard verwacht dat dit over 10 jaar een vlucht heeft genomen. "Er zijn genoeg partijen die hiermee aan de slag willen gaan. Er is interesse genoeg. Hét grote voordeel is dat de teelt, in de breedste zin van het woord, gecontroleerd is." 

Voor meer informatie:
Certhon
www.certhon.com
info@certhon.com
0174 225080

Richard van der Sande
richard.vd.sande@certhon.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven