Ellen & Nathalie Sebrechts, Sebrechts Groenten & Fruit

“Elk jaar met Pasen zijn aardbeien en asperges de topproducten”

Tholen – “Momenteel is het paasvakantie in België en dat zorgt samen met de lage temperaturen voor een iets rustigere verkoop. De verwachting is dat half volgende week de echte Paasverkoop zal starten. De topproducten met Pasen zijn net als de voorgaande jaren asperges en aardbeien. De prijzen van beide producten zijn de afgelopen weken vrij laag geweest, maar we zien de prijzen langzaam stijgen. Volgende week vrijdag zullen de prijzen flink hoog zijn en daarna weer wat afzwakken”, vertellen Ellen en Nathalie Sebrechts van Sebrechts Groenten & Fruit.

Over de kwaliteit van de producten is de handelaarster zeer positief. “De kwaliteit van de Sonata-aardbei is top, maar ook de asperges zijn super van kwaliteit. Wij hebben Belgische en Nederlandse asperges in ons assortiment. De Nederlandse asperges zijn van een oudere variëteit die je bijna niet hoeft te schillen en zijn erg goed van smaak. We merken dat asperges nog steeds worden gezien als een seizoensproduct, ondanks het feit dat ze steeds eerder beschikbaar zijn. Echter zien we wel dat de geschilde asperges steeds populairder worden. Door het koude weer zien we ook dat de soepasperges het erg goed doen. Deze asperges hoeven niet mooi te zijn, want ze worden toch verwerkt in de soep”, aldus Ellen.

“Twee weken geleden zijn we gestart met de voorjaarsverkoop en we merken dat de mensen zin hebben in ander fruit. Het citrusseizoen is bijna op zijn einde, we hebben nog wel wat Orri maar de mensen hebben zin in wat anders. Ook alles van de bessen is weer terug aan het komen, enkel de blauwe bessen laten nog even op zich wachten. Volgende week krijgen we ook weer de speciale aardbeien binnen, zoals de framboosaardbei en de ananasaardbei. Dit zijn mooie producten om de klant een leuk extraatje te bieden”, besluit Sebrechts.

Voor meer informatie:
Ellen Sebrechts
Groothandel Sebrechts
Groothandelsmarkt Antwerpen
Kielsbroek 4
2020 Antwerpen
+32 (0)3 237 41 92
info@sebrechts.be  
www.sebrechts.be  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven