GreenWatt bekroond door Franse ministerie van Ecologie

GreenWatt, pionier in multifasen biomethanisatie, kreeg de prestigieuze prijs “Entreprises & Environnement” (Bedrijven & Milieu) overhandigd door het Franse ministerie van Ecologie en het ADEME* op het Pollutech-salon. Deze internationaal bekende beurs vindt plaats in Lyon van 27 tot 30 november en ontvangt toppers uit de eco-industriële sector. Het salon vormt een uniek kruispunt van onderzoek en innovatie op vlak van duurzame ontwikkeling.

Iets meer dan een jaar na de opening van de eerste biogas-centrale in Frankrijk - bij fruitproducent Boyer in Moissac (Tarn & Garonne) - wordt GreenWatt, de Belgische pionier in groene energie, geprezen door het Franse ministerie van Ecologie, Duurzame Ontwikkeling en Energie (MEDDE) en door het Franse agentschap voor milieu en energiebeheer (ADEME) voor zijn technologisch model dat zowel rendabel, vernieuwend als duurzaam is. Boyer was de eerste die geïnvesteerd heeft in deze nieuwe procestechnologie waarbij organische bio-afbreekbare materialen worden omgezet in warmte en elektriciteit, alsook in bio-mest. In samenwerking met deze klant kreeg het bedrijf uit Louvain-la-Neuve deze morgen de prijs “Entreprises & Environnement” – die trouwens zijn 25ste verjaardag viert - in de categorie “Technologies économes et propres” (zuinige en duurzame technologieën) op het befaamde Pollutech-salon.

 

“Wij zijn bijzonder trots en verheugd om beloond te worden voor dit project dat sinds oktober 2011 zo sterk gegroeid is”, verklaart Philippe Mengal, CEO van GreenWatt. “Dit toont langs de ene kant het belang, de gedrevenheid en het unieke karakter van ons business model; langs de andere kant bewijst dit een bewustwording van de industrie en de bevoegde instanties op vlak van de strategische waarde van organisch afval, alsook de heilzame rol van biomethanisatie in economische en duurzame ontwikkeling.”

GreenWatt is exposant op Pollutech op stand 148 van AWEX (Agence Wallonne à l’Exportation et aux investissements Etrangers).

 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.