Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Axians installeert I-Fresh bij Prominent

Begin maart heeft Prominent de software I-Fresh van Axians succesvol in gebruik genomen bij haar verpakkingsbedrijven DC Prominent in De Lier en Prominent Maasland in Maasland. Beide verpakkingsbedrijven zijn gespecialiseerd in het verpakken van de tomaten die worden aangeleverd door de telers van Prominent. Dit project is uitgevoerd onder aansturing van Bert de Wild, keten- en informatiemanager van DOOR. De implementatie bij Prominent is alvast een voorbereiding op het softwaresysteem dat in het nieuwe verpakkingscentrum gebruikt gaat worden. De leden van TV Prominent zijn lid bij Coöperatie DOOR U.A., die verantwoordelijk is voor de verkoop en marketing van de producten van haar leden.

De verpakkingshal bij DC Prominent.

Het I-Fresh systeem dat Axians levert is gebaseerd op Microsoft Dynamics Business Central programma (voorheen Dynamics NAV). Dit is een programma dat bedrijven helpt bij het stroomlijnen en beheersen van primaire processen zoals inkoop, verkoop en boekhouding. Axians heeft specifieke functionaliteiten toegevoegd aan dit programma die speciaal bedoeld zijn voor de AGF-sector. Hiermee is I-Fresh een handig platform dat processen van verkoop, inkoop, productie, logistiek en financiën optimaal met elkaar verbindt.

Met de installatie van I-Fresh bij Prominent wordt het hele proces van inkoop tot productuitlevering ondersteund. Ook bij het verpakken van tomaten biedt I-Fresh ondersteuning bij de verwerking van de bijbehorende emballage.

Een bijzondere uitdaging bij de installatie van I-Fresh was de koppeling met het bestaande SCADA-systeem bij Prominent dat de automatische verpakkingsmachines aanstuurt. Gegevens van I-Fresh worden daarom real time gekoppeld aan de SCADA-software, die met deze informatie de juiste machines kan aansturen. Vervolgens wordt de informatie die de verpakkingsmachine terugstuurt ook weer gekoppeld aan I-Fresh voor verdere (order)verwerking en track- en trace informatie. Deze koppeling is in samenwerking met Pro-AT, de leverancier van de SCADA-software, tot stand gekomen.

Voor Prominent was het belangrijk dat het nieuwe I-Fresh systeem operationeel werd voor de start van het hoogseizoen in de tomatensector. Hiermee wordt het gebruik van I-Fresh routine bij Prominent op het moment dat de volumes het hoogst zijn. Om die reden is er voor gekozen om dit project zoveel mogelijk gezamenlijk uit te voeren waarbij consultants en eindgebruikers gedurende 6 maanden intensief samengewerkt hebben.

Met de introductie van I-Fresh heeft prominent de basis gelegd voor de uitbouw van een volledig nieuw landschap in de ICT-sector en bedrijfsondersteunende processen. Hierin kan het ERP-systeem, dat helpt met de ondersteuning van deze bedrijfsprocessen, inclusief SCADA meegroeien met de nieuwbouw plannen en behoeften van Prominent. Zo kan dit systeem in de toekomst worden aangevuld met nieuwe functionaliteiten als deze beschikbaar zijn.

Voor meer informatie:
Axians Business Solutions
Hogeweg 41,
5301LJ Zaltbommel
+31(0)611957659
Charlene.Bartels@axians.com  
www.i-fresh.nl 

Prominent
Scheeweg 9
2678 NT De Lier
+31(0)174 525 660
info@prominent-tomatoes.nl  
www.prominent-tomatoes.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven