Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bruno Sangerma, Saveurs des Clos, Zuid-Frankrijk

"Moeizame Franse komkommermarkt met veel aanbod, maar onze ligging houdt export tegen"

Over ongeveer twee weken komen de komkommers uit het zuiden van Frankrijk aan. "Op dit moment hebben we nog niet veel producten te bieden. De markt is wel zeer concurrerend en de prijzen van de Franse komkommer zijn niet erg winstgevend voor de telers,” vertelt Bruno Sangerma van Flavors of the Clos. Saveurs des Clos is gevestigd in Ille-sur-Têt, in de buurt van Perpignan.

Manu Ruperez, komkommerteler bij de coöperatie Ille Fruits

“Enerzijds concurreren we met andere teeltgebieden in Frankrijk. In het oostelijke deel van het land, de regio Orleans en de Loire-vallei, worden er volop lentekomkommers geteeld. Anderzijds concurreren we met de noordelijke landen, vooral met Nederland,” vult Bruno aan. "En aan de ene kant is er een teelt van grote volumes met aan de andere kant een markt die helemaal niet veelbelovend is. Bovendien is het weer in Frankrijk sinds twee weken niet gunstig voor de consumptie van komkommers.”

De komende weken zullen er in het zuiden van Frankrijk meer groenten geteeld worden met een piekperiode tussen half mei en half augustus. “We verwachten grote volumes te kunnen telen, maar we hebben niet veel mogelijkheden om onze komkommers te exporteren,” legt Bruno uit. "Vanwege onze geografische ligging zijn we maar beperkt aanwezig op de Duitse en Britse markt. De Franse telers in Nantes, Orleans en de oostelijke regio’s hebben een gunstigere geografische ligging en kunnen daardoor beter inspelen op het consumptieseizoen.”

Voor meer informatie:
Saveurs des Clos
+33 (0)4 68 84 01 30
bruno@saveurs-des-clos.com  
www.saveurs-des-clos.com

 

Publicatiedatum: