Spaans onderzoek naar paprika's met extra vitamine

Aardbeien met meer antioxidanten en vitamine C, watermeloen die dankzij de extra L-citruline spierpijn vermindert, zonnebloempitten met veel oliezuur en vitamine E en paprika’s met extra antioxidanten. Het zijn een paar resultaten van Spaans onderzoek naar ontwikkeling van voedsel rijk aan voedingsstoffen en geschikt voor een uitgebalanceerd dieet. Daarover schrijft agriculturasostenible.org.

In de afgelopen jaren hebben bedrijven in de voedselsector veel geïnvesteerd in studies naar en ontwikkeling van nieuwe variëteiten. Niet alleen om de productie te verhogen, maar ook om deze efficiënter en duurzamer te laten plaatsvinden. Dat is een van de doelen van de Spaanse organisatie SEF, een technisch platform voor duurzame agricultuur. Het platform wordt gesteund door het Ministerie van Economie en Concurrentie. SEF moet brancheorganisaties, bedrijven en onderzoekscentra samenbrengen om ze gezamenlijk strategieën te laten ontwikkelen en implementeren en zo de productiviteit in de sector te verbeteren. Ook verschillende bedrijven die deel uitmaken van de Anove, de brancheorganisatie voor plantenkwekers, investeren in de ontwikkeling van nieuwe varianten met een verbeterde voedingswaarde.

Dit heeft geresulteerd in de ontwikkeling van een watermeloen die spierpijn vermindert. Dit komt door het hoge level L-citruline, een aminozuur dat vermoeide spieren laat ontspannen. Deze stof wordt via watermeloen sneller opgenomen in de darmen dan medicijnen. Bovendien heeft deze watermeloen positieve effecten bij diabetes en hart- en vaatziektes. De toewijding van de organisaties aan onderzoek en ontwikkeling heeft ook gezorgd voor de ontwikkeling van een aardbeienvariant met extra veel antioxidanten. Een portie van deze soort kan voorzien in 27% van de dagelijks benodigde antioxidanten en 60% van de dagelijks benodigde Vitamine C. Door het lage level koolhydraten en natrium en het hoge niveau kalium kan deze aardbei helpen tegen hoge bloeddruk. Ook is een paprika met extra vitamine A, C en natuurlijke antioxidanten ontwikkeld en als laatste broccoli met een hoog niveau glucosinolaat, een stof die het risico op kanker zou verkleinen.

Bron: Elalmeria

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.