Grupo Agroponiente

Superfood uit afgekeurde AGF

Een consortium geleid door Grupo Agroponiente bestudeert in samenwerking met de universiteiten van Granada en Sevilla de ontwikkeling van verbeterde verrijkte voeding die ook nog eens gezonder is door groenten en fruit te gebruiken die vanwege de maat afgekeurd zijn. Het project heeft de naam 'Naturpick' en werd opgezet met het doel om een nieuwe lijn bedrijven op te richten die terug kunnen vallen op deze tuinbouwproducten. 

Naturpick bestudeert ingrediënten als knoflook en uien die bekend staan om hun verschillende gezondheidsvoordelen, zoals eigenschappen die het immuunsysteem versterken of cardiovasculaire risico's verlagen.

Alberto Baños een van de onderzoekers: "Het is ons gelukt om de fytochemicaliën die in uien en knoflook aanwezig zijn en die verantwoordelijk zijn voor de goede eigenschappen te identificeren en te karakteriseren en om die toe te voegen aan onze verrijkte voeding."

Watermeloen is een ander voedingsproduct dat bestudeerd werd in het project omdat ze rijk is aan citrulline, een aminozuur dat de cardiale functie verbetert en de prestaties van het lichaam een boost geeft.

Krishijagran.com legt uit hoe het eindresultaat van dit project, dat mede gefinancierd wordt door Europa en het ministerie van economie, leidt tot de ontwikkeling van 'superfoods' in de vorm van repen en gels waarin actieve ingrediënten van natuurlijke oorsprong verwerkt zijn. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven