Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Blauwe bessen in opmars in China

"In Qingdao is het nieuwe kasseizoen voor blauwe bessen een paar dagen geleden begonnen. De productkwaliteit is stabiel en ligt op het niveau van voorgaande jaren. De prijzen voor de in kassen geteelde blauwe bessen zijn momenteel wel een stuk lager dan vorig jaar rond deze tijd. De voornaamste reden hiervoor is dat de blauwebessenteelt in Qindao de laatste jaren sterk is opgeschaald. De totale productie van Chinese blauwe bessen is de afgelopen jaren eveneens flink gegroeid. Daarnaast was de koopkracht van Chinezen de laatste jaren wat lager als gevolg van de zwakkere economische groei," legt Liu uit, manager van Shandong Qingsen Premium Fresh Fruit Supply. 

Blauwe bessen uit Qingdao

Blauwe bessen uit Qindao

"Onze blauwe bessen zijn afkomstig uit kassen in Qingdao, aan de kust van de Gele Zee. Officieel begin het seizoen eind maart en eindigt het in de eerste week van mei. Hierna komt de aanvoer van in de volle grond geteelde blauwe bessen op gang. Het totale seizoen duurt zo'n vier maanden. De kwaliteit van lokaal geteelde blauwe bessen heeft veel te lijden van de langdurige bewaring in koelhuizen. De blauwe bessen wordt ofwel vers als seizoensfruit afgezet of verkocht aan verwerkers."

Blauwe bessen uit Qingdao

"De laatste jaren is de blauwebessenteelt in China voortdurend toegenomen maar de markt is nog steeds in staat de totale aanvoer op te nemen. Dit is te danken aan het feit dat de Chinezen zich bewust zijn van de hoge voedingswaarde van blauwe bessen. We verwachten dat ook de komende jaren de vooruitzichten voor blauwe bessen goed zullen blijven."

"We staan rechtstreeks in contact met de teeltbedrijven. Er is geen sprake van tussenpersonen. We blijven voortdurend op de hoogte van nieuws uit andere teeltgebieden in China. We leveren momenteel aan groothandelsmarkten, platforms voor collectieve inkoop en E-commerce."

Contactpersoon: Manager Liu

Shandong Qingsen Premium Fresh Fruit Supply Co., Ltd.

Telefoonnummer: (WeChat ID): +86 152 6528 8075 

E-mail: 286731403@qq.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven