Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Fratelli Simonato al meer dan 20 jaar actief in de biologische sector

"Normaal gesproken wordt er in de landbouw gebruik gemaakt van gewasbestrijdingsmiddelen, maar overmatig gebruik hiervan kan negatieve gevolgen hebben voor het milieu en de gezondheid van de consument. Daarom hebben we een keuze gemaakt en hebben we ons gericht op de biologische productiemethode," zegt Rosanna Bertoldin, marketingmanager van Fratelli Simonato.

Rosanna Bertoldin

De omschakeling naar Bio
De biologische sector omvat inmiddels 70.000 Italiaanse telers die samen goed zijn voor 20% van de totale landbouw. Biologische gewassen worden gecertificeerd door onafhankelijke instanties die met regelmatige controles garanderen dat aan alle vereiste normen wordt voldaan.

Biologische gewassen kunnen ook helpen om alle verontreinigende stoffen in het lichaam te verwijderen. Een studie van de University of California heeft aangetoond dat het nuttigen van biologisch geteelde gewassen gedurende 6 dagen heeft geleid tot een daling van 60% van de aanwezigheid van schadelijke residuen in het lichaam.

Bovendien rapporteert ook Jama Internal Medicine gegevens van een onderzoek dat is gehouden  onder 70.000 Franse vrijwilligers in de periode 2009-2016. Hieruit blijkt dat consumenten die biologisch voedsel nuttigen een betere gezondheid genieten.

"Al in 1997 hebben we de keuze gemaakt om de teelt om te zetten naar biologisch, omdat we ervan overtuigd zijn dat een milieuvriendelijke manier van landbouw de natuur en het milieu respecteert", zegt Rosanna.

"Onze 40.000 vierkante meter aan kassen zijn uitgerust om besparingen en hergebruik van waterbronnen te garanderen en we gebruiken alleen gecertificeerde grondstoffen die zijn goedgekeurd door het biologische protocol. Bovendien worden ons bedrijf en onze hele keten periodiek onderworpen aan controles en analyses uitgevoerd door onafhankelijke en gecertificeerde laboratoria."

"Respect voor de natuur vinden wij erg belangrijk en dat heeft geresulteerd in de recente ontwikkeling van de innovatieve, milieuvriendelijke BioKepos3-verpakking: de pot en de transparante zak die bij de zaailing wordt geleverd, zijn gemaakt van plantaardige vezels en zijn dus niet schadelijk. Het informatieblad on de verpakking is bedrukt met gecertificeerde kleuren voor gebruik op voedselpapier en kan na gebruik in de papiercontainer worden gegooid."

Een andere noviteit zijn de volledig biologische tomaten, aubergines, courgettes en meloenen die klaar zijn voor verplanting.

Voor meer informatie:
Azienda Ortoflorovivaistica F.lli Simonato

Via Vò di Placca, 58
35020 Due Carrare (PD) - Italy
Tel./fax: (+39) 049 912 5935
Cell.: (+39) 347 0645998
Email: info@simonato.com
Web: www.simonato.com

 

 

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven