Alcomij moderniseert staalafdeling met nieuwe machine

"Snel grote volumes staal produceren in huidige markt steeds belangrijker"

Het merendeel van de staalconstructies van Alcomij wordt projectmatig voor diverse locaties wereldwijd ontworpen en geproduceerd. Om te kunnen blijven voldoen aan de alsmaar groeiende vraag naar kwalitatief hoogwaardige (maatwerk) onderbouwconstructies, heeft Alcomij in de afgelopen periode de eigen staalafdeling uitgebreid met de Adige LT8.10 buislaser.

De volledig geautomatiseerde buislaser draagt bij aan de optimalisatie van het productieproces, aldus de ontwikkelaar en producent van teeltsystemen dat dit jaar vijftig jaar bestaat. Het bedrijf maakt stalen kasconstructies, aluminium kasdek-, kasgevel-, en kasverwarmingssystemen, stapelwagens en rolcontainers. De slimme software van de nieuwe machine zorgt ervoor dat het productieproces direct vanaf het bureau van de engineer kan worden aangestuurd en er dus geen foutgevoelige handmatige handelingen meer gedaan hoeven te worden. Vaste vooraf gedefinieerde controlepunten dragen bij aan een efficiënt en nagenoeg foutloos productie proces.

Volautomatisch stalen maatwerkconstructies
Dankzij de snelheid en de slimme veelzijdige snijkop is de Adige LT 8.10 een welkome aanvulling op het machinepark van Alcomij. “Het maakt dat we volautomatisch en efficiënt grote volumes staal strak en secuur kunnen snijden”, aldus Erik Schäfer (Manager Sales). “Iets wat met de huidige schaalvergroting binnen de sector een groot voordeel oplevert ten aanzien van de planning van het totale productieproces.”

Volgens Schäfer is Alcomij met deze nieuwe buislaser klaar voor de toekomst. “Het wordt nu nog eenvoudiger om naast de hoogwaardige lichtgewicht stalen onderbouwconstructies voor productiekassen ook de meer complexere (maatwerk) constructies zoals bijvoorbeeld die met meerdere teeltlagen en voor semi-gesloten kassen, snel en efficiënt te produceren”, aldus Erik.

Voor meer informatie:
Alcomij
www.alcomij.nl 
info@alcomij.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven