Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Christophe Bonnet, La Fruitière Panier Malin:

"Franse Val de Saône-radijs komt vroeg op de markt"

Het Franse radijsseizoen is 2 weken eerder dan gebruikelijk begonnen,” legt directeur van La Fruitière Panier Malin Christophe Bonnet uit. “De zachte winter heeft een belangrijke rol gespeeld bij de snelheid van de oogst. Grote lokale teeltbedrijven als Terroir Val de Saône zijn 13 dagen geleden begonnen met de belangrijkste volumes.”

“Tot nu toe heeft het product een goede smaak. De seizoensgebonden radijs is niet te groot en niet te klein, zoals bij de eerste soms wel zo kan zijn. De radijs is zeer mild en niet te scherp. Er is wat vraag, maar de prijs van de radijs is niet erg hoog. Wanneer producten als sla of radijsjes alleen in de Provence aanwezig zijn, zijn de prijzen wel hoog. Wanneer ze echter in alle teeltgebieden te vinden zijn, zoals nu het geval is, dalen de prijzen erg snel.”

De vraag ontwikkelt zich naar ‘kant-en-klaar’
Op sommige markten als de horeca is de vraag de laatste jaren in ontwikkeling. “Onze klanten vragen naar radijs zonder groen, die we steeds meer verhandelen. Tegenwoordig is het beroemde bosje radijs in ruwe vorm bijna ‘vintage’. De vraag ontwikkelt steeds meer naar een ‘kant-en-klaar’-product.

De radijs is een product dat zich perfect aanpast aan de zandgronden van de Val de Saône. “Het is een van onze specialiteiten, want er is ook het lokale aspect, dat heel aanwezig is in de geest van de consument en die van ons.” Het bedrijf heeft bovendien nog andere producten die lokaal geteeld worden. Denk dan aan sla, wortelgroenten, kool, prei en groene bonen.

Over La Fruitière Panier Malin
"We houden ons binnen het bedrijf met twee vakgebieden bezig: La Fruitière houdt zich puur en alleen bezig met handelsactiviteiten gericht op een B to B-klanten, voornamelijk uit de catering (scholen, ziekenhuizen, bedrijven), maar ook uit de catering en grootwinkelbedrijven.

Le Panier Malin richt zich op eindklanten met verschillende soorten groenten- en fruitmanden, die we rechtstreeks of via verkooppunten en ondernemingsraden verhandelen. Ons team maakt tussen de 1.500 en 2.000 manden per week, die heel gemakkelijk online verkrijgbaar zijn,” legt Christophe uit.

Voor meer informatie:
Christophe Bonnet
La Fruitière Panier Malin
95 Chemin du Champ du Château,
01570 Feillens, France
cbonnet@lafruitierepm.fr
www.panier-malin.com

Publicatiedatum: