Glastuinbouwondernemers Zuid-Nederland starten eigen MBO opleiding

Om medewerkers zich verder te laten ontwikkelen tot volwaardige vakkrachten, start in januari een nieuwe 2-jarige MBO opleiding glastuinbouw. Deze opleiding is met name bedoeld voor volwassenen die werken en leren willen combineren. De opzet is praktisch en bedrijfsgericht. Deelname is door slimme planning en gebruikmaking van subsidies interessant voor werkgever en werknemer. Uniek is dat het initiatief is genomen door een tweetal clusters van glastuinbouwbedrijven, die op deze manier zelf verantwoordelijkheid nemen voor de opleiding. In Limburg is het Opleidingscluster Glastuinbouw Greenport Venlo (OGGV), bestaande uit 29 bedrijven, actief en in Noord-Brabant betreft het Step-to-Green.

De LLTB vakgroep Tuinbouw Bedekte Teelten steunt dit initiatief en deelt het streven naar kwalitatief goede, praktijkgerichte opleidingen en trainingen in de regio. Het is voor de toekomst van bedrijven immers van cruciaal belang dat ze kunnen beschikken over voldoende en goed gekwalificeerde medewerkers.

Klik hier voor meer informatie over deze MBO-opleiding. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.