Video: Spaans systeem maakt egaliseren kas overbodig

De voordelen van substraatteelt zijn bekend maar het kan nog steeds een flinke stap voor telers zijn. Het versterken van de kas en het egaliseren van het terrein kunnen een uitdaging zijn voor starters. Het team van Hydroponic Systems heeft het Elevated System ontwikkeld om een oplossing te bieden.

"Ons Elevated System is ontwikkeld om de verzameling van afvoerputten te verbeteren in die faciliteiten die goten nodig hadden omdat ze niet op de grond of verhoogd waren," zegt het team van Hydroponic Systems. De oplossing is door veel kwekers verwelkomd. In de onderstaande (Engelstalig ondertitelde) video licht een van hen haar ervaringen met het Elevated System toe.

Helling
"Een van de voordelen van ons systeem is dat het geen geëgaliseerd terrein nodig heeft," legt het team van Hydroponic Systems uit. "Dit stelt telers in staat om van  teelt in de bodem naar een substraatteelt te gaan, ook al heeft hun land niet de juiste hellingsgraad."

Met het Elevated System kan de juiste hellingsgraad worden bepaald bij de installatie. Het heeft ook in hoogte verstelbare steunen die het mogelijk maken om de hellingsgraad eenvoudig en nauwkeurig aan te passen. "Bovendien is er geen speciale machine of arbeid nodig om dit systeem te installeren. Het kan in elk type installatie worden toegepast, het maakt niet uit of het een grote of kleine kas is."

Versterkte structuren
Dan is er nog het feit dat veel kassen de hangende goten niet kunnen dragen. "Als er een nieuwe kas wordt gebouwd, maakt de inbouw van het Elevated System het mogelijk om een gewas met een bepaalde hoogte te hebben, zonder dat er een versterkte kas nodig is om het gewicht van het gewas te dragen, wat geld bespaart op het project. Ook als de kas al gebouwd is, kan er zonder problemen worden overgeschakeld op substraatteelt."

Beluchting tussen de substraten
Het optillen van de goten heeft nog een ander voordeel. In tegenstelling tot andere op de markt verkrijgbare goten, zoals de metalen goten, bevat het Elevated System de Spacer Elevated die de beluchting tussen het substraat en de afvoergoten mogelijk maakt. De afvoerkanalen stromen optimaal zonder ophopingen onder de planten. "De Spacer Elevated zorgt ook voor de perfecte ondersteuning van de kweekzak die gelijkmatig wordt gehydrateerd, waardoor de prestaties van de zak worden verbeterd", aldus de ontwikkelaars.Voor meer informatie:
Hydroponic Systems
export2@hydroponicsystems.es
+34 968 89 81 81 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven