Syngenta:

"Innovatie versnellen in een veranderende wereld"

Syngenta heeft vandaag in Brussel aangekondigd dat het zijn innovatie zal versnellen om de toenemende uitdagingen aan te gaan waarmee boeren overal ter wereld worden geconfronteerd en de veranderende opvattingen van de samenleving.


Het panel bestond uit Jon Parr, Alexandra Brand en moderator Femi Oki

"Telers moeten tegenwoordig omgaan met klimaatverandering, bodemerosie en verlies van biodiversiteit, evenals veranderende consumentenverwachtingen en opvattingen over landbouwtechnologie," zei Alexandra Brand, Chief Sustainability Officer van Syngenta. "Er is een duidelijke roep om innovatie en meer actie om deze uitdagingen aan te pakken op een manier waar iedereen baat bij heeft - van telers tot consumenten en het milieu."

De aankondiging volgt op het afronden van meer dan 150 luistersessies over de hele wereld, waarbij een brede dwarsdoorsnede van opvattingen is meegenomen. Het resultaat was een veel duidelijker begrip van wat de samenleving en telers verwachten en wat duurzame land- en tuinbouw voor verschillende groepen betekent.

Juan Gonzalez Valero, Global Head Sustainable & Responsible Business bij Syngenta, tijdens zijn presentatie.

De nieuwe benadering van Syngenta heeft tot doel de manier waarop gewassen worden geteeld en beschermd verder te verbeteren en oplossingen te vinden die onderling samenhangende ecologische, maatschappelijke en economische uitdagingen aanpakken. Het werk zal zich concentreren op drie gebieden:

  • Samenleving en natuur leiden innovatie. De opvattingen van de maatschappij en de behoeften op milieugebied worden steeds meer centrale drijfveren voor innovatie naast het voorzien in de behoeften van de boeren. Nieuwe producten worden ontwikkeld met inachtneming van extern geverifieerde duurzaamheidsprincipes.
  • Zo weinig mogelijk residuen in gewassen en het milieu. Syngenta staat voor de veiligheid van haar sterk gereguleerde producten en de rol die zij spelen bij het beschermen van voedselkwaliteit en -veiligheid. Desalniettemin heeft Syngenta geluisterd en gaat de veredelaar samenwerken met partners om residuen in gewassen verder te verminderen zonder de productiviteit van telers te beïnvloeden, de bodemgezondheid te verbeteren en bodemerosie te voorkomen.
  • Investeren waar dat het hardst nodig is voor telers en de natuur. Syngenta werkt samen met telers, academici en milieugroeperingen aan het onderzoeken en ontwikkelen van duurzame oplossingen. En rapporteert transparant over de voortgang en resultaten van deze investeringen. Brand zei hierover: "Er is een onmiskenbare vraag naar een verschuiving in onze sector. Dit was de duidelijke boodschap tijdens de luistersessies. We zullen onze innovatie sterker inzetten om landbouwbedrijven te helpen weerbaar te worden tegen veranderende klimaten en beter in staat te zijn zich aan te passen aan de eisen van de consument, waaronder het verminderen van koolstofemissies en het terugdringen van bodemerosie en achteruitgang van de biodiversiteit."

De volgende stappen omvatten verder overleg met belanghebbenden om duidelijke doelen en maatstaven te ontwikkelen voor deze aandachtsgebieden, die later in het jaar zullen worden aangekondigd. Inzichten uit de luistersessies worden gebruikt voor de ontwikkeling van The Good Growth Plan, zodat Syngenta dit in 2020 kan lanceren. Dit plan, dat alweer het zesde jaar is, ligt goed op schema om alle beloften na te komen, aldus de veredelaar.

Voor meer informatie:
Syngenta
www.syngenta.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven