Israëlische paprikateler Rea Zer over zijn ervaring met de PickApp:

"Ook van andere kant van de wereld kan ik nu mijn bedrijf realtime blijven monitoren"

Op het gebied van het agrarische Internet Of Things zijn er oplossingen voor zo ongeveer alles. Het enige dat een succesvol project verzekert, zijn echter de mensen die ermee werken. Om deze reden is de PickApp ontwikkeld.

De PickApp is een holistische app voor bedrijfsmanagement die drie van de meest cruciale variabelen in de landbouw beheert: oogsten, kwaliteitscontrole en realtime management. En het doet alles op afstand.

"Voor PickApp tastte ik volledig in het duister", zegt Rea Zer, een paprikateler in de Arava-woestijn in Israël. "Nu kan ik tijdens een vergadering aan de andere kant van de wereld precies weten wat elke teeltmedewerker doet. Hoeveel ze hebben geoogst, waar ze taken hebben uitgevoerd. En ik kan op afstand in realtime wijzigingen aanbrengen in planningen."

Profit Agro heeft onlangs een video over de app gepubliceerd.

Scannen van streepjescodes
De PickApp verzamelt gegevens met behulp van een app voor het scannen van barcodes die op elke smartphone kan worden gedownload. Elke werknemer krijgt een gebruikersnaam toegewezen en stickers met streepjescodes worden bij de teler gebruikt om gebieden zoals rijen, velden of kassen te identificeren. De app uploadt de gegevens in realtime naar een cloudsysteem dat de teler kan openen via zijn telefoon, tablet of pc. Elk systeem wordt afgestemd op het teeltbedrijf waar het wordt geïnstalleerd.

Kostenefficiënt
"Toen we PickApp in werking zagen, zagen we onmiddellijk de potentie ervan", zegt Gavriel Yinhar, marketing director van ProFit Agro. "Het past perfect bij onze zakelijke aanpak van het leveren van op maat gemaakte oplossingen die zijn afgestemd op de behoeften van onze klanten. Dit is de meest gebruikersvriendelijke en kosteneffectieve oplossing die we hebben gezien en zijn er trots deel van uit te maken."

Verhoogt de productiviteit
De app biedt ook voordelen voor de medewerkers. De meeste teeltmedewerkers krijgen betaald per geoogste hoeveelheden. Sinds de PickApp vier jaar geleden werd geïmplementeerd, zag het teeltbedrijf van Zer een productiviteitstoename van 500 kg per werknemer: van 700 kg naar meer dan 1200 kg per dag. In de regio Arava wordt meer dan 60% van alle landbouwbeheer uitgevoerd met behulp van de PickApp. Via de samenwerking met ProFit Agro implementeren ze nu hun technologie in het buitenland met systemen in Latijns-Amerika, Afrika en Europa.

Voor meer informatie:
Gavriel Yinhar
Profit Agro
+972 4 659-9110
info@profit-agro.com 
www.profit-agro.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven