Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Urban Crop Solutions bijna 5 jaar bezig met telen in container

Mars simulatiecontainer moet teelt op Mars snel dichterbij brengen

De ultieme droom van Urban Crop Solutions om ooit mensen op andere planeten te voorzien van verse en gezonde voeding komt verrassend snel dichtbij. Zo communiceerde Puratos, leverancier van bakkerij-ingrediënten, op 5 april hun naar eigen zeggen intergalactische project in de krant De Tijd. Binnen dit onderzoeksproject is Urban Crop Solutions verantwoordelijk voor de aanlevering van de plant groei-infrastructuur en voor de plantbiologische ondersteuning van de onderzoeken naar het telen van gewassen in verticale landbouw omgevingen.

Tarwe onder LED

De ‘Mars simulatie installatie’ ontwikkeld door Urban Crop Solutions en Puratos is gebouwd rond een ‘FarmFlex’ plant groei container die in zijn geheel een “biosfeer’ vormt: een hermetisch gesloten geheel waar planten en mensen in harmonie kunnen samenleven. Hierbij produceren de planten zuurstof voor de mensen en omgekeerd produceren de mensen de koolstofdioxide die nodig is voor de groei van de planten. Met zijn 255 kubieke meter is dit de tweede grootste volledig gecontroleerde biosfeer ter wereld (enkel China heeft een grotere namelijk de Lunar Palace met 550 kubiek).  


Containeroplossing Urban Crop Solutions

Door de elementen van de plantgroei te optimaliseren zijn de plantbiologen van Urban Crop Solutions er in geslaagd om tarwe in de labo omgeving tot rijpheid te brengen binnen de 60 dagen in plaats van de gebruikelijke 120 dagen en dat met een fractie van het water dat in de vrije natuur nodig is (slechts 5%). Er worden in deze technologie geen insecticiden of herbiciden gebruikt, het resultaat is aldus honderd procent natuurlijk.

Uiteraard opent dit enorme mogelijkheden voor toepassingen op onze aarde waarbij vooral de natuur zal gediend zijn. De verticale landbouwoplossingen van Urban Crop Solutions laten toe om zeer grote landbouwgebieden terug te schenken aan de natuur. Ook om voldoende verse en gezonde voeding te bieden in onherbergzame gebieden en het hoofd te bieden aan langdurige droogte: zeer actuele onderwerpen.

Bijna 5 jaar bezig met telen in container
Urban Crop Solutions bestaat ondertussen bijna 5 jaar. In februari 2016 werd in Waregem een eerste piloot installatie onthuld in aanwezigheid van Minister-president Geert Bourgeois. Tijdens de inhuldigingsspeech vermelde medeoprichter en Voorzitter Frederic Bulcaen dat het de droom was van dit jonge technologiebedrijf om ooit een installatie te leveren die voeding voorziet voor de mensen die dan op de planeet Mars of de maan zullen wonen. Door de samenwerking met Puratos komt de realisatie van deze droom nu wel heel dichtbij.

“Alle scenario’s wijzen erop dat ten laatste tegen 2030 de eerste mensen op Mars zullen landen en er nadien een permanente kolonie zal ontstaan” vertelt Maarten Vandecruys, zaakvoerder van Urban Crop Solutions. “Samen werken met ambitieuze industriële partijen en research partners bewijst dat onze aanpak in de verticale landbouw markt aan het lonen is. We staan nu écht voorop op de rest van de wereld en zetten ons land op de kaart voor landbouw in de ruimte, onder de grond of binnen steden.”

Voor meer informatie:
Urban Crop Solutions
+32 56 96 03 06
Grote Heerweg 67
8791 Beveren-Leie (Waregem) 
www.urbancropsolutions.be  
info@urbancropsolutions.com  

Publicatiedatum: