Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Als Nederlandse herfstteelt op de markt komt, wordt het lastig"

Aardbeientelers in Duitse Hessen starten seizoen "met goede prijzen en productkwaliteit"

In het Wetteraukreis, gelegen in het hart van Hessen, is de aardbeienoogst uit verwarmde folietunnels vorige week begonnen. "De aardbeien zien er goed uit en we hebben tot nu toe geen schade aan de gewassen. We gaan van een normaal seizoensverloop uit“, zegt Maximilian Reuhl van teeltbedrijf Wetterauer Früchtchen, gevestigd in Münzenberg.

De eerste aardbeien uit onverwarmde tunnels worden over circa drie weken geoogst. Drie weken later, midden mei dus, zal tenslotte de oogst van aardbeien uit de volle grond van start gaan. "De huidige aardbeien zijn kwalitatief zeer goed en ook de eindverkoopprijzen zijn tevredenstellend met circa 11-12 euro per kg. Over de afzet kan ik momenteel nog niet veel zeggen, men kan echter uitgaan van een goede afzet rond Pasen. Daarna zullen de prijzen vanwege het toegenomen aanbod weer dalen“, zegt Maximilian.

Grote prijsdruk
De teler verkoopt zijn aardbeien ofwel direct aan de lokale Rewe-filialen ofwel in zijn boerderijwinkel. Momenteel wordt hoofdzakelijk het vroege ras Clery geoogst, later vullen andere rassen het basisassortiment aan. Volgens Maximilian is er wel een duidelijke ontwikkeling te zien: "Als de Nederlandse 'herfstoogst' van nieuw aangeplante aardbeienplanten start, wordt de Duitse markt helaas regelrecht overspoeld met aardbeien. In principe is voor een goed product uit de regio echter ook een fatsoenlijke prijs te behalen en de Duitse klanten hechten steeds meer waarde aan lokaliteit.“

Voor meer informatie:
Wetterauer Früchtchen
Altstädter Feld 1
35516 Münzenberg
Tel 06033/970325
Fax: 06033 970324
info@wetterauer-fruechtchen.de  
www.wetterauer-fruechtchen.de        

Publicatiedatum: