Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Geldt ook voor koolrabi en radijs, seizoen loopt tegen einde

Wisselend seizoen voor Italiaanse Trocadero sla

Het seizoen voor Trocadero sla is positief van start gegaan. Tot 16-17 februari was er sprake van een goede markt, maar daarna veranderde dit, met name voor de export. Hetzelfde gebeurde met koolrabi en radijs. Het seizoen voor alle drie de gewassen loopt inmiddels tegen het einde.

"De voornaamste reden is het klimaat. De warmte in Duitsland en ook in andere landen in Oost-Europa kwam de consumptie niet ten goede. De export heeft hieronder geleden. Het resultaat was dat veel groenten niet werden afgezet. En hoewel de koolrabi een vrij normale prijs had (4 à 5 euro per doos), is die van de radijs in een vrije val terecht gekomen", zegt Salvatore Iodice van het gelijknamige bedrijf.

Momenteel wordt de overstap gemaakt van herfst-winter gewassen naar lente-zomergroenten. Het erwtenseizoen is gestart. "De prijzen zijn goed, rond de €2,00 à €2,50 per kilo. Daarnaast is er gestart met de plantingen van de paprika's en we hopen op een goed seizoen. We zouden eind mei met de oogst moeten starten, en rond 15 juni verwachten we de piek", zegt Iodice.

 

Publicatiedatum: