Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mitchell van der Geugten, Jami Trading:

"Kerst en de zomer zijn de piekmomenten voor Keniaanse groenten"

Tholen - In 2017 startte Mitchell van der Geugten met Jami Trading, gespecialiseerd in de import van Keniaanse haricot verts, peulen en sugar snaps. "We wilden onze focus vooral op de bonen houden, maar het gaat veel sneller dan we hadden verwacht. Inmiddels hebben we het assortiment onder meer uitgebreid met passievrucht en baby-mais."

De haricot verts, peultjes en sugar snaps voert Jami Trading jaarrond, maar niet alleen meer uit uit Kenia. "In de maanden oktober tot en met december ligt de prijs van de boontjes in Kenia absurd hoog. Daarom spreiden we in die maanden onze vleugels uit naar Guatemala, waar we een goed alternatief hebben gevonden", vertelt Mitchell.

"Ook de afgelopen maanden heeft het in Kenia nauwelijks geregend. Gelukkig is er afgelopen week wel wat regen gevallen, waardoor de prijzen weer wat normale vormen aan gaan nemen", vertelt de importeur uit Amstelveen, die werkt met wekelijkse prijzen. "Uiterlijk maandagochtend stuur ik mijn klanten de prijzen door voor de komende week, maar het is niet zo dat die prijzen met euro's tegelijk verschillen."

De afgelopen maanden heeft Jami Trading de import van passiefruit uit Kenia opgepakt. Met Kerst koopt de importeur ook baby-ananas uit Mauritius in. "Deze worden niet eens veel gegeten, maar wel veel als decor gebruikt, zeg maar als alternatief voor een plantje op tafel. Dat is een leuke business", lacht Mitchell.

Een nieuwe ontwikkeling is dat het bedrijf ook producten in mix-verpakking naar Nederland laat komen. "Denk aan punnets van 250 gram met peultjes en baby-mais of boontjes en sugar snaps", vertelt Mitchell. Het gros van de klanten van Jami Trading bestaat uit Nederlandse groothandels, maar ook groothandels uit Belgiƫ en Engeland worden bediend en ook vanuit de Verenigde Staten is al interesse getoond.

"Na Kerst is het traditioneel even wat rustiger, maar inmiddels begint de vraag weer aardig los te barsten. Richting de zomer wordt het altijd wat drukker, wellicht gedreven door de hogere saladeconsumptie. Wat dat betreft zijn Kerst en zomer toch wel de piekmomenten voor de Keniaanse groenten", vertelt Mitchell.

Van concurrentie op het gebied van de Keniaanse groenten heeft de importeur naar eigen zeggen weinig last. "Ik zie in de loodsen meer handel uit Egypte, EthiopiĆ« en Guatemala staan, dus dat bijt elkaar niet. Verder proberen we ons echt te onderscheiden met ons 'fresh-to-door-delivery-concept'. Klanten hoeven alleen maar te bestellen, wij maken ons druk om zaken als kwaliteit en logistiek. Zo hebben we met onze logistieke partner Fairways Logistics in Kenia een partner die 'bovenop' de zendingen zit. Dagelijks hebben we meerdere malen contact. Mocht de kwaliteit een keer minder zijn, dan gaan de groenten het vliegtuig niet in!" 

Voor meer informatie:
Mitchell van der Geugten
Jami Trading
+31655101683
Mitch@jami-trading.com
www.jami-trading.com