Eerste filmpjes online na initiatief chrysantenteler

Kaskrakerfilmpjes moeten jongeren interesseren voor glastuinbouw

In het project Kaskrakers worden korte filmpjes gemaakt over de glastuinbouw. Vragen als 'Waarom is het zo warm in de kas?' of 'Waarom zijn die kassen zo verlicht?' worden in de filmpjes beantwoord door jonge presentators die in de kas op bezoek gaan. Het doel van deze filmpjes is om een jongere doelgroep bekend te maken met de glastuinbouw. In aanloop naar Kom in de Kas zijn de eerste filmpjes al online gegaan.

Verbinding met de maatschappij is een thema dat steeds meer centraal komt te staan in de agrarische sector. Ook in de (glas)tuinbouw voelt men de noodzaak en behoefte om meer in contact te komen met de sociale omgeving. Initiatieven als Kom in de Kas, de Champignon Obstacle Run en ProefLOKAAL zijn hier mooie voorbeelden van. Het bereiken van de doelgroep jongeren tussen 15-25 jaar blijkt een uitdaging die ook heel goed online kan worden aangegaan.

Idee van ondernemer
Chrysantenteler uit Zuilichem Koen Kreling kwam met het idee om filmpjes te maken over de glastuinbouw waarin verschillende onderwerpen op laagdrempelige manier worden uitgelegd. Hij bracht het idee in bij het Glastuinbouwpact Bommelerwaard & Neerijnen, waarna een projectaanvraag werd ingediend. Het project wordt gefinancierd vanuit het Greenport Gelderland Innovatiefonds en het Regionaal Investeringsfonds.

Studenten werken mee
Samen met studenten van Rijn & IJssel Arnhem werd een format bedacht voor de filmpjes. In ieder filmpje gaat een jonge presentator op bezoek in een kas en stelt vragen over een bepaald onderwerp. De onderwerpen worden daarmee heel simpel uitgelegd. Door een jonge presentator te gebruiken krijgen de filmpjes volgens de makers een vlotte en ludieke insteek, wat de doelgroep aanspreekt.

Bekijk de filmpjes op het Youtubekanaal van het Glastuinbouwpact Bommelerwaard & Neerijnen


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven