Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Semillas Fitó: "ras beantwoordt aan voorkeuren van consumenten en fijnproevers"

Spaanse veredelaar presenteert nieuw, premium tomatenras: Carbonero

Consumenten vragen al jaren om tomaten met een oorspronkelijke smaak en kwaliteit en veredelaars proberen aan deze wens tegemoet te komen, wat een hele uitdaging is. Het Spaanse Semillas Fitó heeft hiervoor een aantal jaar geleden een ambitieus programma opgezet dat al meerdere bekende rassen, zoals Monterosa en Essentia, heeft voortgebracht. Fitó wilde ook graag een premium groen ras ontwikkelen specifiek voor de regio Murcia.  

Na jaren van hard werken, heeft Fitó onlangs het ras Carbonero gepresenteerd, een premium groen ras met een volgens de veredelaar uitzonderlijke smaak en uitmuntende kwaliteit dat aan de eisen van het fijnproevers- en culinaire segment beantwoordt. Ter ere van de presentatie was er een kookworkshop van topkok Rubén Arnanz. 

Consultant David del Pino gaf zijn visie op de trends binnen het  tomatensegment. dat goed is voor 10% van de schapruimte op de AGF-afdeling. Binnen dit segment is twee op de drie consumenten op zoek naar grote tomaten en een combinatie van smaak en traditie. Daarnaast moet de tomaat perfect rijp zijn, zodat de consument terugkomt voor meer. 

Commercieel directeur Vasco Vital legt uit dat er veel tijd gestoken is in de ontwikkeling van dit ras dat optimaal afgestemd is op de omstandigheden in Murcia. Dit geeft telers de kans om de markt een werkelijk uniek product te bieden, met een hoge toegevoegde waarde. 

María del Mar García, specialist bij Fitó voor de regio Murcia, vertelt dat de Carbonero tomaten groeien aan krachtige plant met korte internodes die bestand is tegen koude omstandigheden. De tomaat heeft een intens groen kleur en de gemiddelde maten liggen rond de G-GG. De groene kleur verandert naar een bruinrode tint. De smaak is goed en bovendien is de tomaat na de oogst goed te bewaren.  

 

Bron: infoagro.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven