Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Coöperatie blijft groeien

Franse coöperatie Solarenn trapt seizoen af met HVE-certificering

De coöperatie Solarenn (Ille-et-Vilaine) blijft groeien en had in 2018  een omzet van €50 miljoen, een groei van 12%. Solarenn zette 30.000 tomaten, 80 ton Gariguette aardbeien en 30 ton mini-paprika's af. 

Op de Franse tomatenmarkt komt Solarenn op de vijfde plaats en in Bretagne op de derde. De coöperatie wordt gevormd door 32 telers met een gezamenlijk kassenareaal van 65 hectare. De coöperatie heeft 34 medewerkers in vaste dienst en biedt in de zomer werk aan nog eens 50 seizoenswerkers. In totaal zijn zo'n 500 mensen actief binnen de coöperatie. 

In 2019 zal Solarenn haar Les Responsanbles-lijn (residu-vrij) verder uitbreiden. In het kader van haar agro-ecologische transitie heeft de coöperatie onlangs de High Environmental Value (HEV)-certificering niveau 3 verkregen (erkend door NGO's en diverse milieu-organisaties). Solarenn mag het HEV-logo nu op al haar verpakkingen afbeelden omdat al haar producten onder dit keurmerk verkocht worden.

Solarenn blijft daarnaast investeren in het pakstation (Saint-Armel) door het installeren van een nieuwe verpakkingslijn om de verdere ontwikkeling van de Les Responsables-lijn mogelijk te maken. De bewaarfaciliteit met klimaatbeheersing zal eveneens uitgebreid worden. De totale investeringen bedragen meer dan €700.000. 

Dankzij de voortdurende vergroting van het areaal en de productie en de toenemende segmentatie heeft het team van Solarenn vijf nieuwe leden mogen verwelkomen, en een aantal ondersteunende diensten op het gebied van logistiek, communicatie, human resources en technische coördinatie (kwaliteit en milieu) toegevoegd. 

De coöperatie verwelkomt de nieuwe telers Steven, Jennifer, Fabienne en Jean-François, die ervoor gekozen hebben hun familiebedrijven over te nemen. Deze pioniers zullen het ondernemerschap van hun families voortzetten. 

Voor meer informatie:  
www.solarenn.com 


brochure 2019  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven