Van der Waay neemt nieuw bedrijfspand met testcentrum in gebruik

Op 27 maart heeft Van der Waay zijn nieuwe bedrijfspand met testcentrum in gebruik genomen. Voor de producent van kasdekreinigers en krijtmachines betekent de nieuwe locatie een forse uitbreiding van de productiecapaciteit. Ook het moderne testcentrum biedt voor de relaties van Van der Waay mogelijkheden. Niet alleen om te kunnen demonstreren hoe de machines werken, maar ook om gebruikers te trainen of om te experimenteren met nieuwe krijtmiddelen.


 
Het nieuwe pand op Green Tech Valley in Hazerswoude-Dorp biedt extra ruimte aan de alsmaar groeiende activiteiten van Van der Waay. “In de nieuwe loodsen hebben we veel meer mogelijkheden om onze machines te fabriceren en te assembleren”, vertelt Marcel Koolmees, directielid en mede-eigenaar bij Van der Waay. “De productie is verdeeld over twee bedrijfshallen van samen 3.000 m2. In de ene hal zijn de metaalwerkers actief, waar zij de onderdelen van staal en aluminium fabriceren. Terwijl in de andere hal de assemblage plaatsvindt. Omdat in beide hallen grote kranen aan het plafond hangen, kunnen we onze machines sneller maar ook qua arbeidsomstandigheden efficiënter en nog veiliger produceren.”


 
Uniek testcentrum
Een andere, belangrijke verbetering is het testcentrum, dat achter de bedrijfshallen is gebouwd. “Dit testcentrum is echt een unicum. Het is een speciaal voor ons doel aangepaste Venlokas van 1000 m2. De kas met zes kappen heeft aan beide kopgevels een rails, waaraan we een platform met kasdekreiniger of krijtmachine kunnen hangen. Daarmee hebben we alle gelegenheid om onze machines uitgebreid te testen voordat ze naar de klanten gaan. En niet alleen met de machines die we verkopen, maar ook met nieuwe, innovatieve ontwikkelingen die we willen testen om in de toekomst op de markt te kunnen brengen”, zegt Marcel Koolmees.


 
Meer testen en innoveren
Oprichter en mede-eigenaar Joost van de Waay vult hem aan: “Op dit moment is het toch vaak lastig om bepaalde verbeteringen op onze machines uit te proberen. Als we een machine afleveren zit de klant er niet op te wachten dat wij eerst eens een paar kappen wat gaan uitproberen; dat we proeven gaan doen met borstel x of borstel y. Of dat we eens gaan variëren in spuitkoppen en verschillende krijtmiddelen testen. Toch is dat noodzakelijk voor een marktleider als Van der Waay. Bovendien zijn wij ervan overtuigd dat het wassen en krijten nog veel nauwkeuriger kan. Alleen vraagt dat om intensief testen en doorontwikkelen. Dat kunnen we nu op onze eigen testlocatie doen. Tevens kunnen we potentiële klanten uitnodigen om machines uit te proberen of om een training te volgen waarbij we ze leren met bepaalde krijtmiddelen te werken.”


 
Ruimte kantoren en magazijn
In de kas wordt ook ruimte ingericht om de Aquajet, de kasdekreiniger voor de binnenzijde, te testen. De Aquajet maakt niet alleen het kasdek of de -gevels aan de binnenkant schoon, maar kan ook worden gebruikt voor bijvoorbeeld het reinigen van teeltgoten.

In het nieuwe pand zijn tevens goed uitgeruste kantoorruimtes gecreëerd, evenals een comfortabele bedrijfskantine. Ook beschikt het bedrijf op de begane grond en op de eerste verdieping over een groot magazijn waarin Van der Waay haar onderdelen op voorraad houdt; producten die ook via de webshop te bestellen zijn. “We gaan er flink op vooruit. We kunnen straks onze klanten heel netjes ontvangen en hen, als ze dat willen, een demonstratie geven. Bovendien hebben we op ons terrein nog ruimte voor uitbreiding, wat handig is als we zo blijven groeien als we nu doen”, zegt Tom Zwanenburg, salesmanager bij Van der Waay.


 
Tussen Hazerswoude-Dorp en Boskoop
Het nieuwe pand van Van der Waay is het eerste gebouw op het nieuwe bedrijfsterrein Green Tech Valley. Green Tech Valley is onderdeel van het Pot- en Containerteeltterrein en gelegen tussen de kernen Boskoop en Hazerswoude-Dorp. Voor Van der Waay is het een nieuwe locatie maar in een vertrouwde gemeente. Het bedrijf was tot op heden gevestigd op een aangrenzend bedrijfsterrein in dezelfde gemeente.

 

Voor meer informatie:
Van der Waay

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven