Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
GME en CSPMA ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

Grote groeimediaspelers willen samen werk maken van verduurzaming

Tijdens een vergadering in Brussel hebben de Canadian Sphagnum Peat Moss Association (CSPMA) en Growing Media Europe (GME) samen een overeenstemming ondertekend over hun samenwerking in de toekomst.

De verenigingen vertegenwoordigen de Canadese en Europese groeimedia-industrie en houden zich bezig het promoten van duurzaamheid op (inter)nationaal niveau.

De twee NGO's zetten zich in om richtlijnen op te zetten om hun communicatiestrategieën op één lijn te krijgen. De tekst van de overeenkomst bevat ook voorwaarden voor het integreren van wetenschapsprogramma's die zich richten op een verantwoordelijk beheer van veenland, assessments van de ecologische levenscyclus en sociale verantwoordelijkheid wat veen en groeimedia betreft.

Daarnaast voorziet de overeenstemming ook in de mogelijkheid om gezamenlijke projecten op te zetten op het gebied van internationale beleidsvoering en verdragen die producenten van groeimedia beïnvloeden, zowel in Canada als in Europa.

“We zien gemeenschappelijke uitdagingen voor onze sector. Groeimedia zijn dan ook essentieel voor de moderne en duurzame tuinbouwsector. De overeenstemming zorgt ervoor dat we beter informatie uit kunnen wisselen over de beste manieren om groeimedia op de meest duurzame manier te ontwikkelen en produceren. Daarnaast zal de samenwerking onze stem versterken op internationaal niveau", zei Stefaan Vandaele, voorzitter van Growing Media Europe.

“Veenland is de basis voor onze wereldwijd belangrijke industrie. Samen moeten we ecologisch onderzoek, net als de sociale en economische waarden die bij deze bron horen en het welzijn van de gemeenschap, mogelijk maken en promoten. De overeenstemming biedt hiervoor de mogelijkheden," zei Paul Short, directeur van de CSPMA.

Voor meer informatie:
Growing Media Europe
Rue de Trèves 49-51
1040, Brussel
België
+32 2 777 15 90
info@growing-media.eu
www.growing-media.eu

Publicatiedatum: