Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zuid-Italië heeft goede verwachtingen over groentenafzet tot Pasen

Groenten als snijbiet, verschillende soorten cichorei, selderij, venkel, broccoli, bloemkool, romanesco en andere soorten kool zijn momenteel volop beschikbaar in de provincie Bari. Een aantal dagen geleden is ook gestart met de asperges.

"Het wisselende weer van dit seizoen had verschillende effecten in de loop van de maanden, vooral voor de broccoli. Dat moesten we weggooien omdat het onverkoopbaar was", zegt Cosimo Leggiero, sales manager voor Miss Freschezza.

"Rond Kerst verbeterde de situatie en de sneeuw en de lage temperaturen begin januari zorgden voor meer consumptie."

Door de constante vraag en het beperkte aanbod deden alle groenten het goed tot midden februari. "Toen de temperaturen boven het gemiddelde lagen, daalden de prijzen wat."



Venkel, peterselie en selderij deden het vrij goed in het algemeen. "Vergeleken met het vorige seizoen zagen we dat we minder konden oogsten en we hebben de voorraden van sommige telers eerder dan verwacht voltooid. De vraag was constant van alle afzetkanalen en zelfs in het buitenland, hoewel we iets meer hadden verwacht van Frankrijk en Duitsland. Het retailkanaal en de algemene markten presteerden redelijk goed, vooral omdat er minder groenten beschikbaar waren. "

"De vraag naar selderij, kool, venkel en peterselie is de afgelopen dagen uitstekend geweest, waarschijnlijk ook omdat Pasen eraan komt. Ook de vraag naar bloemkool en broccoli trekt aan."

Het lente-zomerseizoen komt eraan. "We zijn al begonnen met asperges, maar de volumes zijn nog steeds laag. Tot Pasen zou dit gewas goed moeten presteren, omdat de temperaturen nog steeds laag zijn, vooral ’s nachts. Het poten van nieuwe aardappelen is vertraagd, terwijl courgette, barattieri en caroselli (typisch Apulische gewassen) gelijk lopen met vorig seizoen."

Na de uitstekende bloei van vroege steenfruit, hoopt de manager dat de vorst uit zal blijven.

Contact:
Ortofrutticola Egnathia
C.da Losciale 111
70043 Monopoli (BA)
Tel./Fax: (+39) 080 801140
Web: www.missfreschezza.it

Publicatiedatum: