Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eindstand 65.000 euro voor editie 2018

Gouden hoed voor Freshriders

De uitreiking van de cheque ter waarde van 65.000 euro door Freshriders, dat al fietsend geld inzamelt tegen kanker, kreeg onlangs een feestelijk tintje doordat Dr. Leonore Tuijt, directeur van het Daniël den Hoed Fonds (onderdeel van de Erasmus MC Foundation) en professor Sonneveld de organisatie van de Freshriders verrasten met een Gouden Hoed. “Jullie ondersteunen inmiddels al 10 jaar het onderzoek naar kanker, dus deze hoed hebben jullie terecht verdiend!” aldus Leonore.

“We zijn superblij met de opbrengst van de Freshride 2018. 65.000 euro. Er is een structureel tekort aan onderzoeksgelden terwijl er zoveel winst te behalen is. Kanker is een slimme ziekte dus hoe eerder we deze kunnen diagnosticeren, hoe beter. Nu is het percentage wat na behandeling ziektevrij verklaard wordt gemiddeld 60% maar we streven ernaar dat kanker een chronische ziekte wordt in plaats van een dodelijke”, verklaarde Dr. Tuijt.

Jaarlijks komt er bij het Daniël den Hoed Fonds  zo’n 1,5 tot 2 miljoen aan donaties binnen, die voor 90-95% besteed worden aan kankeronderzoek. Het overige deel komt ten goede aan zorg en welzijn van de patiënten.

Inschrijving 2019 geopend
Ook in 2019 zullen de Freshriders weer zoveel mogelijk geld bij elkaar fietsen voor dit doel. Inschrijven voor de tocht is mogelijk. Voor meer informatie: www.freshriders.nl 

Publicatiedatum: