Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Technologie om houdbaarheid versproducten te voorspellen

HDG onderzoekt constant nieuwe mogelijkheden om de wereld, naar eigen zeggen, steeds duurzamer te maken. In de voedingssector heeft de hoeveelheid voeding die verspild wordt het volume van ongeveer een derde van de totale voedingsproductie behaald. Hierdoor doet HDG al drie jaar mee aan het GreenCHAINge-project.

"In samenwerking met onderzoekers van de universiteit Wageningen, geleid door Theo van der Lee en Lydia Meesters, evalueerde HDG een prototype van een innovatief planten beeldsysteem dat geïmplementeerd zou kunnen worden in ons kwaliteitscontroleproces, de PathoScreen. Het is een camerasysteem voor het maken van beelden van planten, in dit geval van groenten en fruit, door gebruik te maken van chlorofulfluorescentie, multispectrale lenzen, kleur en detectie van fluorescentie veroorzaakt door schade aan plantencellen. Het voorziet in gedetailleerde, heldere beelden van hoge kwaliteit die uitvoerige inspectie van groenten en fruit mogelijk maken."

"Met deze technologie kunnen we bepalen hoe gezond een stuk groenten of fruit is, de houdbaarheid voorspellen en rot en ziektes detecteren voor die met het oog zichtbaar worden. Deze technologie zal ons vitale informatie leveren waarmee we onze klanten kunnen helpen en adviseren over opslagmogelijkheden. Dit zal voedingsverspilling verminderen."

 

 

Publicatiedatum: