"Brazilie is echt booming voor de agribusiness"

Gerald Langerak met prinselijk paar op handelsmissie in BraziliëTholen - Met de grootste Nederlandse handelsmissie ooit togen Gerald Langerak en zijn vrouw van Flevolof afgelopen week naar Brazilië. Aan de handelsmissie namen bedrijven uit zeven sectoren deel, waaronder agri- en food. Onder meer het prinselijk paar - Willem-Alexander en Maxima, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen en MKB-voorman Hans Biesheuvel complementeerden de groep.


Willem Alexander, Maxima, Minister Ploumen en Hans Biesheuvel bij CRV in Lagoa

Gistermiddag arriveerde de 'witlofmarketeer' - talloze indrukken rijker - weer in Nederland. "Samen met mijn vrouw heb ik het Koninklijk paar een kwartier gesproken. Zowel Maxima als Willem-Alexander toonden zich erg geïnteresseerd. Dat was wel een unieke ervaring", vertelt Gerald.


Supermarkt Sao Paulo

"De handelsmissie duurde vier dagen, maar wij zijn zelf twaalf dagen in Brazilië geweest. Zo zijn we bij een aantal van oorsprong Nederlandse ondernemers geweest in Holambra. De meeste telers zijn lid van de een agrarische coöperatie van Nederlandse telers. Van oorsprong was Holambra gericht op de ontwikkeling van de veehouderij in Brazilië, wat al snel bleek te mislukken. Wel is de bloementeelt een groot succes gebleken. De groenteteelt is nog wat minder ontwikkeld", vertelt Gerald.


Entree Holambra

"De teler die wij bezocht hebben, is een witlofproducent. We hebben hem adviezen kunnen geven over productie en marketing en dat krijgt zeker opvolging."


Braziliaanse witlof

Gerald is vol lof over de mogelijkheden in het Zuid-Amerikaanse land."Brazilië is echt booming! Het is een prachtig en goed ontwikkeld land met volop mogelijkheden in de agribusiness. We hebben ook AGF-markten en winkels bezocht en ik was onder de indruk van de presentatie."Voor meer informatie:
Gerald Langerak
Flevolof
Dorpsstraat 148
1733 AR Nieuwe Niedorp
info@geraldgreensupport.nl
www.geraldgreensupport.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.