Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marktinformatie Flandria

Vleestomaten blijven de duurste soort op de klok

Wekelijks zullen er nu arealen traditionele teelt bijkomen. De komende week wordt er alleen maar meer licht voorspeld, wat bijvoorbeeld de groei van tomaten alleen maar ten goede kan komen. Een als gevolg hiervan stijgend aanbod zorgt voor wel dalende prijzen. Vleestomaten blijven de duurste soort op de klok, stelt LAVA in de wekelijkse prijsupdate. 

Mooier lenteweer deze en komende week zal de groei, maar ook het gebruik van courgettes stimuleren. LAVA spreekt van 'consumentvriendelijke' prijzen. De situatie in kropsla blijft ongewijzigd. Ondertussen neemt de aanvoer heel rustig toe, ook bij de lollo’s, eikenblad en multicolor.

De productie van groene paprika neemt grote getallen aan, terwijl die van geel, rood en oranje nog overzichtelijk verloopt. Prijzen van groen zijn ten opzichte van vorige week gedaald. 

Grote prijsschommelingen werden er bij komkommers genoteerd in de voorbije week. De afgelopen dagen daalden de prijzen opnieuw. De zon stimuleert de groei, waardoor er grote aantallen op de klok komen.

De productie van aubergines neemt toe. Een lichtrijke periode zal de groei nog verder stimuleren.

Groot aanbod veldsla aan 'consumentvriendelijke prijzen'. 

Bron: LAVA nieuwsbrief

Publicatiedatum: