Tesco begint test met losse AGF

Tesco begint een proef met het verwijderen van een deel van het in  plastic verpakte AGF om verpakkingsafval te verminderen. De Britse retailer zei dat de proef een maand duurt in twee van z'n Extra winkels en dat van 45 producten met een alternatief van losse verkoop plastic verpakkingen verwijderd worden. Een aantal van deze producten zijn appelen, uien, champignons, paprika's, bananen en avocado's. 

De ontwikkeling komt nadat Tesco vorig jaar de afschaffing van moeilijk te recyclen plastic verpakkingen in 2019 bekend maakte en in 2025 volledig recyclebare verpakkingen wil gebruiken.

Grote supermarkten zijn verantwoordelijk voor meer dan 800.000 ton plasticafval elk jaar. En dat terwijl consumenten steeds meer vragen om verandering door het milieueffect dat plastic veroorzaakt. Minder plastic tasjes heeft geholpen, maar er worden er nog steeds miljarden per jaar gebruikt.

Sarah Bradbury van Tesco tegen theguardian.com: “We hopen dat deze proef populair bij klanten is. We houden de resultaten scherp in het oog, alsook de impact op voedingsverspilling."

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven