Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Scherzer Gemüse, Dinkelsbühl

Duitse tomatenteler start teelt snackkomkommers

In de kas in Waldeck (district Dinkelsbühl) oogst het familiebedrijf Gemüse Scherzer nu voor het vijfde jaar tomaten. De burgemeester van Dinkelsbühl vertelde tijdens een onlangs gehouden bedrijfstour trots te zijn op 'vijf jaar tomaten uit Dinkelsbühl'. Vanaf dit seizoen komen daar ook snackkomkommers bij. 

Verschillende tomatenrassen worden in de kas in Neurenberg geteeld / Foto: Scherzer Gemüse 

Stefan Scherzer: "In 2014 voegden we 3,5 ha toe, zodat we nu 10,5 ha voor kasteelt hebben. Afgelopen jaar was de afzet van tomaten moeilijk. We hadden er te veel en de prijzen waren niet goed. We leven van de regionale markt en daar moeten we op letten. Elk jaar is anders, maar over het algemeen was het de afgelopen 5 jaar goed."

Milieuvriendelijke teelt
Scherzer Gemüse heeft 55 mensen in dienst en tijdens het hoofdseizoen bijna 100. Scherzer Gemüse wil met respect voor bio-gewasbescherming verse groenten van de hoogste kwaliteit telen. Het bedrijf teelt op substraat en het klimaat wordt computergestuurd geregeld. Op deze manier kunnen plagen optimaal gecontroleerd worden. 

Overtollige hitte van de biomassa-energie centrale TEAtherm wordt gebruikt om de kassen te verhitten. Jakob Friedrich van TEAtherm: "We gebruiken in onze energiecentrale alleen duurzaam geproduceerde elektriciteit via landschapsbeheer. Het bijproduct van het genereren van stroom is hitte, die de planten van Scherzer produceren. De resterende hitte wordt aan omringende bedrijven, huizen en een groot hotelcomplex geleverd via het netwerk van Stadtwerke Dinkelsbühl."

Kijkje in de kas / Foto: Scherzer Gemüse 

Hygiënische maatregelen
Om mensen enthousiast te maken biedt Scherzer groententours aan. In de zomer kan het best druk zijn. "We willen ons presenteren en iedereen die geïnteresseerd is toe laten. Het enige belangrijke is dat we maatregelen rond hygiëne moeten nemen."

Burgemeester Hammer: "We zijn blij met dit bedrijf is onze buurt. Het bedrijf heeft z'n eigen vrachtwagens voor verladingen naar retailers als AEZ, EDEKA, Kaiser's Tengelmann en NORMA."

Voor meer informatie: 
Scherzer Gemüse GmbH
Kriegerlindenstr. 3
90427 Nürnberg
Tel.: 0911-310 466 0
Fax: 0911-310 466 90
E-Mail: info@scherzer-gemuese.de 
www.scherzer-gemuese.de  

Publicatiedatum: