Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste VeggieWorld op Aziatische bodem trekt meer dan 1.500 bezoekers

In het weekend van 16 en 17 maart is de eerste VeggieWorld in Azië succesvol verlopen. In Hong Kong konden 50 exposanten en meer dan 20 sprekers op meer dan 1.500 bezoekers rekenen.

Met exposanten uit Hong Kong, China, Korea, Duitsland en Nederland was de eerste VeggieWorld zeer internationaal. Met meer dan 25% vakbezoekers uit vier landen en uitgebreide positieve reacties van de pers is organisator Wellfairs zeer tevreden.

Managing Director Hendrik Schellkes was aanwezig is tevreden: "We wisten niet wat we konden verwachten en zijn meer dan tevreden met het resultaat. We hebben goede feedback gekregen van zowel exposanten als bezoekers. Er waren concrete discussies tussen exposanten en vakbezoekers. Nu weten we dat de VeggieWorld-serie ook in Azië succesvol is."

Dr. Mudar Mannah van Happy Cheeze uit Duitsland was ook  tevreden: "Ik ben tevreden over onze aanwezigheid bij VeggieWorld in Hongkong. Zowel handelsbezoekers als consumenten waren geïnteresseerd in onze producten en er waren enkele veelbelovende discussies met potentiële distributeurs en partners. We zullen ook aanwezig zijn op VeggieWorld in China."

De tweede exposant uit Nederland was een producent van biologische soepen, de SmallestSoupFactory. Eigenaar Michel Jansen was heel positief: "Leuk om veganistische en echt geïnteresseerde klanten te ontmoeten, die interesse toonde in onze biologische soepen. Het was een vrolijke groentenbeurs in Hong Kong!"

Lokale exposanten konden ook nieuwe zakelijke relaties aangaan en lokaal goede sales genereren. Mevrouw Elīna Strelita-Strēle van Mayse Artisan Bakery was enthousiast over de koopkracht van consumenten bij VeggieWorld: "Fantastische klanten, twee dagen vol verhalen en humor. Als verkoper kan ik zeggen dat het erg succesvol voor ons was. We kijken uit naar volgende jaar!"

Naast de ongeveer 50 exposanten was het sprekersprogramma een van de hoogtepunten van VeggieWorld Hong Kong. Veel bezoekers verklaarden uit te kijken naar de volgende editie van VeggieWorld en van plan zijn meer duurzame en veganistische merken op de markt te brengen.

Op de goed bezochte Veggie Stage waren lokale opinieleiders van de vegan-beweging te zien zoals Annabelle Baker, directeur van Lush Asia, David Yeung, oprichter van Green Monday, Bobsy Gaia, Ecopreneur en oprichter van de Mana! Group, filmmaker Rebecca Cappelli en non-profitorganisaties zoals ProVeg International en The Good Food Institute.

Damien Mander, de oprichter van de International Anti-Poaching Foundation, gaf een lezing over The Vegan Women Protecting the World's Second Largest Elephant Population, de Royal Australian Navy die pleitte voor het behoud van dieren in het wild in Zimbabwe en het einde van uitbuiting van andere soorten dieren.

VeggieWorld is een snelgroeiende beurs voor professionele afnemers en consumenten. De exposanten presenteren 100% vegan-vriendelijke, diervrije voedings-, mode- en cosmeticaproducten. Sinds de introductie in Duitsland in 2011 heeft VeggieWorld in 19 steden in tien landen op twee continenten plaatsgevonden. De organisator, het Duitse Wellfairs, heeft de trend vroeg herkend. Samen met NGO ProVeg International en andere partners heeft de volledig veganistische" beurs wereldwijd erkenning gekregen.

De volgende VeggieWorld in Azië vindt plaats van 17 tot 19 mei 2019 in Hangzhoug (China).

Voor meer informatie:
Hendrik Schellkes
VeggieWorld
schellkes@wellfairs.de

Publicatiedatum: