Voordeel in een zak

Verpakte salades zijn er al sinds 1986, maar pas in de 21e eeuw kwam dit segment in supermarkten echt van de grond toen andere interessante groenten hun weg naar salades vonden en mensen spinazie in salades begonnen te gebruiken. Al snel werd rucola populair en in 2010 gaf boerenkool dit segment een nieuwe boost.

Daarom zijn voorverpakte salades vandaag de dag bijzonder populair. Volgens Nielsen Perishables Group is de afzet van verpakte salade elk jaar vanaf 2011 gestegen met 6,5%. Eind december 2018 werd tijdens een onderzoek gemeten dat 87,3% van de huishoudens verpakte salades in huis haalde. 

Lou Scagnelli van het Amerikaanse Krasdale Foods: "Niet alleen zijn er steeds meer consumenten van dit product, maar de keuze in het assortiment is groter dan ooit."

Nancy Cota van Own Brands voor Albertsons merkte op dat steeds meer mensen verse, kant-en-klare voeding zoeken die niet ten koste gaat van de kwaliteit en smaak en dat verpakte salades het gemakkelijk maken om vaker verse voeding van hoge kwaliteit te eten. 

Hoewel de afzet van verpakte salade overal sterk is, hangt de keuze van de salade van de klant af en daar moet, volgens Scagnelli, een winkel rekening mee houden. 

Bron: Supermarket News


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven