Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse veredelaar neemt kijkje bij Braziliaanse aardbeientelers

Global Plant Genetics is net terug van een bezoek aan het uitgestrekte land Brazilië. Op nationaal niveau produceert het bedrijf aardbeien op meer dan 4500 hectare, die voornamelijk verdeeld zijn over twee belangrijke teeltlocaties.

De junidragers worden geplant in het zuidelijke deel van Minas Gerais tot in de noordelijke staten van Sao Paulo. Dit gebied staat bekend als het grootste aardbeienteeltgebied van Brazilië.

De doordragers worden geteeld in de zuidelijke staten Rio Grande do Sul, Santa Caterina en Parana.

Zowel de junidragers als de doordragers bestaan uit aardbeienrassen die afkomstig zijn van het aardbeienveredelingsprogramma van de Universiteit van Californië (Davis). De nabijheid van het teeltgebied tot de enorme markt van São Paulo, met een bevolking van zo'n 45 miljoen mensen, zo'n 22% van de totale bevolking van het land, is ideaal.

Onder de junidragers zijn de populairste rassen Oso Grande, Camarosa, Camino Real en Florida Festival.

De zuidelijke regio bestaat voor ongeveer 90% uit doordragers. Ook deze worden volledig gedomineerd door aardbeienrassen uit het aardbeienprogramma van de Universiteit van Californië, waaronder San Andreas, Albion, Aroma's, Monterrey en Portola. In deze regio is het teeltsysteem op goten de meest geprefereerde manier om te telen. Bijna de hele dag door worden doordragers geïmporteerd uit Argentinië, Chili, de VS en Spanje. De junidragers worden in Brazilië vermeerderd en aangevuld met import uit de VS, Argentinië en Chili.

Zoals veel landen is Brazilië enthousiast over mogelijke nieuwe aardbeienrassen die in de toekomst op de markt komen. De rassen van de Universiteit van Californië Davis zullen volgens Global Plant Genetics de belangrijkste blijven.

Voor meer informatie:
Global Plant Genetics
1 Choseley Road Brancaster Kings Lynn Norfolk PE31 8AY United Kingdom
+44 (0) 1485 210091
solutions@globalplantgenetics.com
globalplantgenetics.com

Publicatiedatum: