Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Harvest House en BUD Holland bezocht

Burgemeester Arends ontmoet logistiek Westland

Burgemeester Arends ontmoet logistiek Westland. Op uitnodiging van mw. Karla Peijs, voorzitter van het Cluster Agrologistieke Bedrijventerreinen Westland, heeft burgemeester Arends op 22 maart kennisgemaakt met de kracht van het Westland. De agrologistieke organisatie heeft de nieuwe burgemeester uitgenodigd voor een kennismaking met ondernemend logistiek Westland. Samen met wethouder mw. K. Zwinkels heeft de heer Arends een bezoek gebracht aan Harvest House op Honderdland. Alle logistieke processen rond het telen, oogsten, de verkoop- en distributiesystematiek en het verpakken van o.m. de tomaten zijn toegelicht en getoond tijdens een
korte rondleiding bij Greenpack.

Dit gebeurde na een toelichting op het belang van de logistieke sector door mw. Peijs. Voor deze sector is een goede bereikbaarheid essentieel. Aan het fenomeen ‘Duurzaamheid’
wordt door de agrologistieke sector veel aandacht besteed. Samenwerking met overheden door het realiseren van een kade in de Bonnenpolder en een goed railsysteem voor goederenvervoer zijn elementen, die bijdragen aan het duurzaam ondernemen. ‘Het ondernemen is in het Westland uitgevonden’, zo is gesteld. De enorme dynamiek, het innovatieve vermogen en het inspelen op actuele en maatschappelijke ontwikkelingen onderstrepen deze uitspraak. Dit is tijdens het vervolg van het werkbezoek aan een ander belangrijk segment van de logistieke sector onderstreept. Over de vele exoten, die worden geïmporteerd naar deze regio, is uitleg gegeven door BUD Holland, het tweede bedrijf dat is bezocht. Ruim 600 verschillende producten afkomstig vanuit 85 landen vinden via dit bedrijf hun weg naar de consument. Niet alleen een kijkje achter de schermen maar ook met een proeverij van verschillende exoten heeft de nieuwe burgemeester kennis kunnen maken met een voor Westland essentieel deel van de economie.

Het Cluster Agrologistieke Bedrijventerreinen Westland is een samenwerking tussen de bedrijventerreinen: Honderdland, ABC Westland, Transportcentrum Westland, Westerlee, Poortcamp en Coldenhove.

Voor meer informatie:
St. Cluster Agrologistieke Bedrijventerreinen Westland:
info@aglwestland.nl
06 559 203 73

Publicatiedatum: