Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Belichte Hi Power rondgang, eerstvolgende 3 april

"Bij 95% belichte teelt komkommer is Hi Power geplant"

Op woensdag 13 februari heeft het Nunhems Sales team een landelijke rondgang georganiseerd voor Hi Power telers met belichting. Het doel was om ervaring uit te wisselen met betrekking tot de teelt. Door de verschillende zaaidata, plantdichtheden, klimaten en belichtingsniveaus werd het een zeer interessante dag, aldus de organiserende veredelaar. 

Tijdens de rondgang zijn er twee bedrijven bezocht in Delfgauw en Pijnacker. Zuidgeest Delfgauw heeft Hi Power geplant op 18 december 2018. Komkommerkwekerij Kees Hendriks heeft Hi Power geplant op 22 november en 10 december 2018. In de kas met de 22 november planting zal dit jaar 3 keer geplant worden. De kassen met de 10 en 18 december plantingen volstaan met 2 plantingen.

Lees hier een eerder artikel over de plantstrategie van Kees. 

Aangezien het belichte komkommerareaal voor 95% is geplant met Hi Power, was de opkomst erg goed. Zo’n 25 geïnteresseerde telers uit heel Nederland konden naar hartenlust de verschillende teeltstrategieën bespreken. Door dit met elkaar te doen wordt ook duidelijk dat de doelen en achtergronden van de beslissingen nogal eens van elkaar kunnen verschillen tussen alle bedrijven. 

Volgende rondgang 3 april
De volgende rondgang zal worden gepland op woensdag 3 april. De bedoeling is dan om 3 bedrijven in Zuidoost-Nederland aan te doen. De komkommertelers met lampen en het hoofdras Hi Power zullen hiervoor weer een uitnodiging ontvangen, laat Nunhems weten. 

Voor meer informatie: 
Nunhems
www.nunhems.nl 

 
 

 

 

 

 

 

Publicatiedatum: