Internationale belangstelling voor Wageningse Summer School

Tholen - Waar op de meeste scholen en universiteiten in Nederland geen student te bekennen is zodra de zomervakantie aanbreekt, is de Wageningen Campus alles behalve verlaten. Ieder jaar weer komen er professionals en jongeren uit binnen- en buitenland deelnemen aan de verschillende Summer School programma’s. “De docenten die je lesgeven zijn niet de minsten en je kunt een kijkje in de keuken nemen bij bedrijven waar je normaal gesproken niet zomaar binnenkomt.”

Greenhouse Horticulture
De Summer School Greenhouse Horticulture, die dit jaar voor de vijfde keer wordt georganiseerd, trekt de meeste internationale deelnemers. “Dat komt onder andere doordat dit de enige cursus is die twee weken duurt. Daardoor nemen mensen uit de hele wereld de moeite om hier naar Wageningen te komen. Ze komen van Zuid-Korea tot Spanje en Nieuw-Zeeland”, legt programmamanager Liesbeth Vallinga uit.

De Summer School Greenhouse Horticulture duurt van zondag 25 augustus 2019 tot donderdag 5 september 2019.

Image Analysis for Plant Phenotyping
De Summer School voor beeldverwerkingstechnieken voor plant fenotypering wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. In een week tijd worden studenten en werkenden in het vakgebied bijgespijkerd over de nieuwste technieken, waarbij zowel de theorie als de praktijk aan bod komt. “WUR doet al veel onderzoek naar plant phenotypering en met de komst van de NPEC faciliteit, in samenwerking met Universiteit Utrecht wordt dit alleen maar meer.”

De Summer School Beeldverwerkingstechnieken voor plant fenotypering duurt van maandag 8 juli 2019 tot vrijdag 12 juli 2019.

Green Genetics
2de/3de jaars BSc studenten kunnen in Wageningen terecht voor het programma Green Genetics. Liesbeth: “Deze Summer School is 11 jaar geleden opgezet toen de studentenaantallen voor de opleidingen in plantenwetenschappen terugliepen. De Summer School werd opgezet om studenten enthousiast te maken voor het vakgebied. Bedrijven die op zoek zijn naar personeel sponsoren de cursus, zodat de studenten gratis kunnen deelnemen. Wel moeten ze allemaal bij aanmelding een motivatiebrief schrijven. Er is plaats voor 35 gemotiveerde studenten. Door de jaren heen hebben we veel studenten, zowel uit Nederland als internationaal, mogen verwelkomen. Een groot aantal van die studenten kozen voor een studie aan de Wageningen Universiteit of vinden een stage en/of baan bij de bedrijven die we bezoeken. Tijdens de cursus gaan we bij verschillende bedrijven langs, bijvoorbeeld Schoneveld in Twello en ieder jaar organiseert onze hoofd sponsor Seed Valley een dagprogramma bij een van hun leden.  

De Summer School plantenveredeling duurt van maandag 26 augustus 2019 tot vrijdag 30 augustus 2019. 

Excursies
De voertaal van alle cursussen is Engels. Hele dagen in een leslokaal doorbrengen is er niet bij. Behalve les van vooraanstaande professoren en docenten, gaan de groepen op excursie. “Ook voor de Nederlandse deelnemers is het leuk om zo een uniek kijkje te nemen in de keuken van grote tuinbouwbedrijven en toeleveranciers.”

Meerwaarde
De beschikbare plaatsen voor de verschillende cursussen raken steeds sneller vol. Liesbeth: “Telkens komen er meer mensen bij. Het is een concept dat erg aansluit op de behoefte van de deelnemers. Je leert er veel van, maar wel op een leuke manier. Je ziet hoe laatste ontwikkelingen op je vakgebied in de praktijk worden toegepast en je leert je medecursisten goed kennen. De cursus Greenhouse Horticulture werd beoordeeld met een 4.8 op een schaal van 5. Het enthousiasme kunnen we duidelijk merken. Er ontstaat echt een band in de groep en vaak blijven ze na de cursus contact houden met elkaar. Zo bouwen de deelnemers ook nog een netwerk op.”

Voor meer informatie:
Wageningen University & Research
www.wur.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven