Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe systeem moet handmatig binden van gewassen onnodig maken

"We creëren en distribueren oplossingen voor teelt in kassen, waaronder het nieuwe innovatieve systeem Ideal Tutor. Hiermee worden de arbeidsomstandigheden van de telers verbeterd", vertelt Alessandro Avarino van S.I.A. dat is gevestigd in Vittoria, Sicilië. Zij ontwikkelden een nieuw systeem dat het handmatig binden van gewassen onnodig moeten maken.

Alessandro Avarino

"De traditionele manier om het gewas te leiden is door nylon draden te gebruiken die vervolgens via ijzerdraden naar de stam van de hoofdtakken van het gewas lopen", zegt Avarino.

Deze praktijk, waarbij de gewassen via de draden worden begeleid, is noodzakelijk om de regelmatige ontwikkeling van planten te waarborgen. Dit vereist veel tijd en arbeid vereist, wat op zijn beurt leidt tot hoge productiekosten. Ideal Tutor is het nieuwe systeem dat erop gericht is om het handmatig binden van planten te vervangen.

Het systeem bestaat uit draden van polyethyleen die worden gebruikt voor het binden van hoofdteeltgewassen waar onder tomaten, aubergines en paprika's.

Het apparaat is zeer veelzijdig en industrieel geassembleerd, te beginnen met de nylon draad, die verkrijgbaar is in verschillende maten en afstanden. Er is ook een ruime keuze aan eenvoudige of meerdere haken.

"Het systeem is gepatenteerd en de benodigdheden worden geleverd in verpakte haspels en we gaan daarbij uit van een vooraf bepaalde hoogte en afstand tussen de schroefdraden. Nadat de haspel is uitgerold, wordt het systeem verankerd via haken in het bovenste gedeelte en door het onderste deel vast te binden", zegt Avarino.

Het Ideal Tutor-systeem is bekend en wordt volgens de ontwikkelaars gewaardeerd door veel telers en het is gebleken dat dit een goede technische oplossing is die de operationele omstandigheden van de kasteelt kan verbeteren, ongeacht het gewas.

"Het systeem is zo populair geworden dat Siriac, een instelling op het gebied van landbouwtechnologie, een exclusieve officiële distributeur is geworden", zegt Avarino.

Het nieuwe systeem vergemakkelijkt de handelingen en is tijd- en kostenbesparend

Om aan verdere productiebehoeften te voldoen in het geval dat de gewasgroei onbepaald is, is er de nieuwe Ideal Dynamic Tutor. Het is in principe hetzelfde systeem als de ‘gewone’ Ideal Tutor maar met een modulair systeem zodat er kleine sneden kunnen worden gemaakt in de structuur om het gewas tot de gewenste hoogte te laten zakken (30-60 cm per module). Deze bewerking kan tot drie keer worden uitgevoerd, zodat het gewas nog een keer een lengte van 90-180 cm kan halen. 

De levensduur van een gewas kan op deze manier worden verlengd, waardoor de productiviteit wordt verhoogd zonder dat de teler te maken krijgt met kosten voor herplanting.

Zowel Ideal Tutor als Ideal Dynamic Tutor zijn revolutionaire oplossingen die de arbeidsomstandigheden van telers kunnen verbeteren. Ook kunnen de fytosanitaire en productieve omstandigheden worden verbeterd, de economische en productieve levensduur van het gewas kunnen worden verlengd en het  draagt bij tot een verlaging van de productiekosten.

Voor meer informatie:
S.I.A. Srl
Via XXV Aprile, 42
97019 Vittoria - IT
Tel.: (+39) 3345837641
siasrl2@gmail.com
www.siagroupsrl.it/

 

Publicatiedatum: