Verse Oogst en Thuisafgehaald introduceren de Week van de Spruit

In de Week van de Spruit, van 26 november tot en met 2 december 2012, stellen Verse Oogst en Thuisafgehaald de kleine groene kooltjes centraal. Op www.verseoogst.nl vertellen de telers van The Greenery over de teelt van spruiten en over de spruiten zelf. Via www.thuisafgehaald.nl kunnen spruitengerechten worden gedeeld met mensen uit de buurt. Met de ’Week van de Spruit’ willen beide partijen de bewustwording en aandacht voor spruiten en voor duurzaam verbruik vergroten. Verse Oogst, het consumentenplatform van The Greenery, is in 2010 ontstaan vanuit de steeds grotere behoefte van de consument naar eerlijke en eenvoudige informatie over groente, fruit en paddenstoelen. In de Week van de Spruit vertellen spruitentelers van The Greenery op Verse Oogst alles over spruiten. Hoe worden spruiten bijvoorbeeld geoogst en naar welke landen gaan welke maten spruiten?

De samenwerking met Thuisafgehaald is ontstaan vanuit een gedeelde visie op het stimuleren van gezond eten en het tegengaan van voedselverspilling. De thuiskoks van Thuisafgehaald koken met verse groente. In de Week van de Spruit gaan alle thuiskoks de uitdaging aan om de meest lekkere recepten met spruiten aan te bieden. Daarnaast dragen Verse Oogst en Thuisafgehaald beiden een sociaal maatschappelijke factor uit middels het delen van informatie over gezond voedsel, herkomst en recepten. Tijdens de Week van de Spruit kunnen spruitenliefhebbers via www.verseoogst.nl/weekvandespruit hun lekkerste spruitenrecept delen. Zij maken daarbij kans op één van de tien kookboeken van de beroemde Londense traiteur en restaurateur Yotam Ottolenghi. Daarnaast wordt het winnende recept op Verse Oogst gepubliceerd als ‘lekkerste spruitjes recept’.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.