Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
kantinebijeenkomst in Wervershoof bij paprika kwekerij VD Holland, 4 april a.s.

Door meten meer inzicht in HNT

In de 2e helft van 2018 is het project “stimulering van Het Nieuwe Telen in Noord Holland” gestart. Het project wordt uitgevoerd door Glastuinbouw Nederland, met ondersteuning van de provincie Noord Holland in samenwerking met de Greenports NHN en Aalsmeer en het programma Kas als Energiebron. Eerst zijn kantinebijeenkomsten over Het Nieuwe Telen (HNT) gehouden in o.a. De Kwakel, Ter Aar en Heerhugowaard. Op 4 april volgt een kantinebijeenkomst in Wervershoof bij paprika kwekerij VD Holland.

Als vervolg op de kantinebijeenkomsten zijn cursusgroepen HNT gevormd met 10 tot 12 deelnemers per groep. Op drie van de deelnemende bedrijven worden vanuit het project extra metingen gefaciliteerd. De resultaten van deze monitoring worden gedeeld in de cursus en dienen als praktijk voorbeelden bij het leren toepassen van HNT. De metingen zijn bijv. gericht op het kunnen bepalen hoeveel licht nog in de kas kan worden toe gelaten voordat het gewas daar schade van ondervindt. Ook kan met behulp van het meten van het AV (absoluut vocht) boven het scherm, onder het scherm en buiten de vochtafvoer door gesloten scherm beter gestuurd worden en daarmee intensiever geschermd worden zonder dat het kasklimaat te vochtig wordt.

Voor meer informatie over de toepassing van HNT kan men op donderdagmiddag 4 april de kantinebijeenkomst over HNT bijwonen bij VD Holland in Wervershoof. Voor meer informatie en aanmelding klikt u hier.

Publicatiedatum: