Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Citrusteler voegt extra kas met overdruk toe

Nieuwe kas ter bescherming van jonge citrusplanten

Het is oranje en groeit in een kas..... wat is het? Een oranje paprika, zeg je? Nou, wat denk je van sinaasappelen? Dat is namelijk precies wat ze doen bij WN Citrus in Californië. De citrusteler bouwt momenteel een gloednieuwe kas, die ze zullen gebruiken voor zowel vermeerdering als productie. Zac Green, general manager van het bedrijf, vertelt ons meer.


Bouw in uitvoering

Dreigend ongedierte
De belangrijkste reden voor de bouw van een nieuwe kas is de aanwezigheid van Aziatische citrus psyllide (ACP) in Californië. Daarom moeten alle citrusteeltbedrijven werken met door de USDA goedgekeurde ACP-vrije gebouwen. Een mooie bonus van de kas is dat het 95.000-100.000 bomen toevoegt aan de productiemogelijkheden van de teler.

De kas zal worden gebruikt voor zowel vermeerdering als productie, legt Zac uit. "We beginnen met zaad, ontkiemen, uitplanten in zaaibakken die allemaal in een apart zaadhuis worden geplaatst. Vervolgens verplanten we naar de laatste pot die aan de teler wordt gegeven."

Bijna 4000 vierkante meter slimme technologie
WN Citrus is niet onbekend met glasteelt en heeft al 250.000 vierkante meter aan kassen. De nieuwe kas zal echter groter zijn dan de kas die ze nu hebben. Met bijna 4000 vierkante meter zal de nieuwe kas groter zijn en slimmere groeitechnologie bevatten om de citrusbomen precies de juiste temperatuur, luchtvochtigheid, CO² en zuurstofgehalte te bieden," vertelt Zac.

"Dit wordt een kas met positieve overdruk", zegt hij. Eenvoudig gezegd en dankzij de overdruk betekent dit dat er voor ACP geen mogelijkheid is om de kas binnen te komen. "We hebben ook een groot verschil gezien in de positieve luchtstromen op de meeste van onze citrussoorten. Simpel gezegd: onze bomen groeien beter met positieve overdruk. Dit huis zal minimale schaduwen hebben, evenals wat koelttechnologie om te helpen bij het constant houden van de temperatuur in onze kas."


Een heel verschil. Links is de kas in aanbouw, aan de rechterkant zijn de buizen geïnstalleerd waardoor de overdruk ontstaat. Opmerkelijk is de positie van de buizen, waardoor er een klimaat ontstaat dat geschikt is voor de citrusteelt.

Betrokkenheid bij klanten
De grootste uitdaging bij het op gang brengen van alles was "het verkrijgen van de juiste vergunningen en toestemmingen van de provincie om met de bouw te beginnen," zegt Zac. "Het is een lang proces, maar we hebben met de provincie samengewerkt om ervoor te zorgen dat het correct en tijdig werd toegestaan en gebouwd," aldus Zac.

Een van de bestaande kassen van WN Citrus voor zaaien en ontkiemen.



De bouw werd verzorgd door AgraTech. Andere bedrijven die aan de bouw hebben gewerkt waren Argus, JAIN en Exeter Irrigation.

Voor meer informatie:
WN Citrus
7304 Malaga Rd
Bakersfield
CA 93307 
T: +1 (661) 327 - 9345
F: +1 (661) 885 - 8020
www.wncitrus.com

Publicatiedatum: