Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Loonbedrijf De 3 Koningen breidt dienstpakket uit

"Vervuilde condensgoten zijn niet meer van deze tijd”

Tholen - Amper begonnen en er worden al grote stappen gezet. De nieuwe eigenaren van De 3 Koningen zien brood in het kasonderhoud. Dat was een mooie bijkomstigheid, want Teun la Graauw was op zoek naar een opvolger voor twee diensten van hem. Barry en Dennis van Leeuwen zullen de kar gaan trekken voor het reinigen van condensgoten en het reiningen van de binnenkant van het kasdek voor deze bedrijfsactiviteiten van Teun. Deze werkzaamheden vallen onder het pakket van De 3 Koningen. Teun zal de eerste jaren nauw betrokken blijven bij de bedrijfsvoering.

Barry en Dennis van Leeuwen, De 3 Koningen

Onderhoud aan kas wordt belangrijker
Vroeger werd er niet echt gekeken naar de vervuiling in de condensgoten. Tegenwoordige is dat wel anders. De aandacht hiervoor wordt ingegeven door te toenemende ziektedruk. Als de telers ziektes buiten de kas kunnen houden door veel aandacht te besteden aan hygiëne, dan staan ze daar voor open, zo weten de heren.

Barry van Leeuwen:”We horen vaak van telers dat ze geen drup meer willen hebben in de kas. Dat is ook wel begrijpelijk, want alles staat of valt met een schone kas.” De condensgoten worden gereinigd met puur water. Het water wordt onder heel hoge druk door de kamers van de goten gejaagd. De druk is 500 bar. Er worden geen chemicaliën gebruikt, zodat, als er al iets in de kas valt, dat alleen maar water is.

Het schoonmaken van de binnenkant van de kas in een bloemen- en / of plantgewas is een vak apart. René: ”Omdat die kassen nooit leeg staan, is dit een arbeidsintensieve klus. Vaak spuiten we een gedeelte van de kas schoon om later een ander gedeelte aan te pakken. Stukje voor stukje dus.” Er hangt en staat zoveel techniek in deze kassen, dat ze heel voorzichtig moeten zijn. Er mag natuurlijk niets stuk gaan. Er wordt niet overdreven veel water gebruikt, omdat het gewas nog in de kas staat. Om de ziektedruk niet onnodig te verhogen, wordt er gespoten tot 12 uur. Daarna moet het gewas weer kunnen drogen.

Voor meer informatie:
De 3 Koningen BV           
Van Andelstraat 12
4651 TA Steenbergen
Tel: 0167-561092
Fax: 0167-560936
www.de3koningen.nl
info@de3koningen.nl 

René: 06-215 868 31
Barry: 06-290 714 51
Dennis: 06-290 714 52