Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
AGF-online uit Barendrecht koopt eerste frisée op REO Veiling

Eerste krulandijvie van het seizoen geveild

De REO Veiling verkocht vandaag de eerste jonge frisée van het nieuwe seizoen. Nog tot in de late herfst blijft de frisse bladgroente continu beschikbaar op de REO Veiling. Met de nationale primeurverkoop van de eerste Belgische frisée of fijne krulandijvie komt het voorjaarsseizoen helemaal op snelheid op de REO Veiling en groeit het brede aanbod van frisse slaatjes.

Delicatesse
De teelt van fijne krulandijvie is arbeidsintensief en duur. Het aantal Vlaamse producenten is daarom beperkt tot een tiental telers. Tuinbouwer Dirk Declercq uit het West-Vlaamse Gits teelt al 25 jaar de delicatesse. Hij bood vandaag wederom de nationale primeurverkoop aan. “Frisée wordt zowel onder glas als in open lucht geteeld, waardoor de groente vanaf halfweg maart tot in december beschikbaar is op de REO Veiling”, legt de dynamische producent uit. “Mijn primeurfrisée kwam uit belichte teelt. Vanaf april schakel ik naadloos over op de oogst van frisée uit niet-belichte teelt. Het hoofdseizoen van Belgische frisée begint zo traditioneel eind maart en duurt tot in de late herfst.”

“Krulandijvie is een gewas die véél licht nodig heeft. De zonnige februarimaand deed dus deugd. In de serre vraagt fijne krulandijvie ook naar een warm en strak klimaatschema. De jonge fragiele plantjes gedijen onder glas het best bij temperaturen boven 15° Celsius ’s nachts en 18° Celsius overdag. Deze optimale teeltomstandigheden zorgen niet alleen voor een onberispelijke productkwaliteit, maar ook dat de frisée vlot op het gewenste gewicht komt, en dus kan ons lokaal geteeld product gemakkelijk de concurrentie aan met fijne krulandijvie geteeld in Spanje of Zuid-Frankrijk.”

Fine Fleur
De REO Veiling vermarkt haar fijne krulandijvie onder het Fine Fleur kwaliteitslabel. Fine Fleur frisée wordt ambachtelijk geteeld in de grond en niet te zwaar geoogst om haar specifieke vorm en stevigheid optimaal te behouden. Ook kleurt het hart van de krop over minstens zestig procent goudgeel. “Wat fijne krulandijvie uniek maakt, is haar witgeel hart. Maar Belgische frisée wordt niet alleen gegeerd voor haar mooi uitzicht en stevige textuur, maar ook voor haar lekkere smaak en lange houdbaarheid. Voor die productkwaliteiten wordt frisée gesmaakt door een breed palet van klanten, van de grootdistributie over de horeca- en speciaalzaken tot de chefkoks en de betere hobbykoks”, merkt Dennis Jan Van der Mey van Agf-online B.V. uit Barendrecht op.



De Nederlandse groothandelaar plaatste de eerste druk bij de primeurverkoop van vandaag. Daarbij werden 26 kisten met telkens acht stuks geveild tegen 1,5 euro per krop fijne krulandijvie. “Vandaag stellen we de primeurfrisée ter beschikking van onze klanten die graag op een artisanale manier werken met jonge, frisse kwaliteitsproducten van bij ons. De Fine Fleur primeurfrisée past mooi in dit verhaal”, besluit handelaar Dennis Jan Van der Mey van Agf-online B.V.

Voor meer informatie:
Reo Veiling
Commerciële afdeling
Oostnieuwkerksesteenweg 101
B – 8800 Roeselare
T +32(0)51 23 12 11 F +32(0)51 23 12 89
info@reo.be 
www.reo.be

Publicatiedatum: