Goudbessenteelt in kas

Australische kweker gebruikt hydroponics voor een uniek gewas

Dean Wakefield heeft onlangs een nieuw bedrijf opgezet: Hortipride. Het bedrijf kweekt een uniek gewas in West-Australië wat mogelijk zelfs een wereldprimeur is. Wakefield teelde in de jaren '90 Kaapse goudbes (Physalis Peruviana) in Zimbabwe in de volle grond voordat hij tests ging doen in enkele eenvoudige tunnels. Hoewel veel mensen bekend zijn met de groenere variëteit Physalis Edulis, heeft Wakefield zich altijd gespecialiseerd in de minder bekende Kaapse goudbes, die niet bekend is in Australië.

Omdat Wakefield het gewas zo efficiënt mogelijk wilde telen, benaderde hij Powerplants en Bon Electrics (de lokale partner van Powerplant in West-Australië) om de meest geschikte technologie te vinden voor de best mogelijke opbrengst van deze variëteit. Wakefield bouwde vervolgens een kas met dakventilatie, schaduwdoek, circulatieventilatoren en een uniek hydrocultuur doseringssysteem. Powerplants leverde het merendeel van de apparatuur dat bestuurd wordt met de nieuwe Priva Compass-controller.

Wakefield begon de teelt van het gewas eind 2018 en is heel gelukkig met de resultaten. Volgens hem heeft het gewas een voorsprong van zes weken in vergelijking met al zijn eerdere resultaten. Ook de opbrengst is gestegen. Wakefield schrijft dit grotendeels toe aan de perfecte klimaatregeling van de kas in combinatie met het hydrocultuur doseringssysteem dat is ontworpen in samenwerking met Hortipride. Hij kent niemand anders die dit gewas hydroponisch teelt.

Wakefield zet zijn producten af aan gespecialiseerde groenten- en fruitwinkels. Hij gelooft dat de unieke uitstraling en smaak van de goudbes de grootste verkooptroef is. De succesvolle sales werden volgens Wakefield gedreven door een social-media campagne gericht op recepten met het gewas, waardoor huishoudens meer vertrouwd kunnen raken met het gebruik van het product in dagelijkse maaltijden.

Voor meer informatie:
Powerplants
03 8795 7750
sales@powerplants.com.au 
www.powerplants.com.au

 

Horti-Pride
www.horti-pride.com.au 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven