Champignonteler Heeren wint energie uit champost

Paddenstoelenteler Arjan Heeren uit Uden gaat de komende maanden proefdraaien met energiewinning uit champost. Heeren presenteerde de installatie tijdens de Nationale Paddenstoelendag die op zijn bedrijf plaatsvond. Energiewinning uit champost kan volgens de regels niet, omdat champost geldt als een afvalstof. Toen Heeren daar tegenaan liep, zocht hij het hogerop.

Toenmalige minister Maxim Verhagen sloot toen net een aantal ‘Green Deals’, speciaal voor innovaties die niet van de grond komen omdat regels ze in de weg staan. Ook Heeren sloot een Green Deal. 'Arjan was er als de kippen bij om te laten zien dat groei en groen kunnen samengaan', blikte Verhagen gisteren terug tijdens de Nationale Paddenstoelendag. Ook de gemeente Uden werkte prima mee, is de ervaring van Heeren.

Donderdag kon hij het resultaat laten zien, als eerste aan Verhagen, daarna aan de andere bezoekers van de dag. Hij hoopt dat de installatie over een half jaar helemaal goed draait. In de winter gaat de meeste warmte naar de aardbeienkassen van zijn buurman.

Bron: Nieuwe Oogst

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.