Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Boete bij ontbreken RIE

Boetes niet naleven Arbowet fors omhoog

Op dit moment mag de Inspectie SZW bij niet naleven van de Arbowet een eis stellen of een waarschuwing geven. De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft onlangs aangekondigd dit beleid te gaan wijzigen: de Inspectie krijgt de bevoegdheid om direct een boete op te leggen wanneer een bedrijf niet beschikt over de wettelijk verplichte RIE en Plan van Aanpak.

De Beleidsregel boeteoplegging arbeidsomstandighedenwetgeving wordt op deze punten aangepast en de boetes worden flink verhoogd. Hoger veiligheidskundige Peter Bredius van Stigas: 'Om boetes te voorkomen, is het van belang om aantoonbaar te maken dat u zich aan de verplichte punten houdt. Houd bijvoorbeeld van instructies aan medewerkers bij wanneer deze hebben plaatsgevonden en wie aanwezig waren bij de betreffende voorlichting of naar wie de instructie verstuurd is.'

Voor meer informatie:
Stigas
085 – 044 07 00
www.stigas.nl

 

 

Publicatiedatum: