Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zo zoet als honing: oogst Miele datterino tomaat volop bezig

De teelt van de nieuwe datterino-tomaat van het Siciliaanse Fenix is volop in gang en de rasnaam Miele, dat honing betekent, verwijst naar de zoetheid en de uitstekende geur en smaak.

Op de foto rechts: de elegante vorm van de tros en de tomaat maken dat de Miele F1 gemakkelijk kan worden afgezet.

De managers van het Siciliaanse bedrijf stellen dat de grond zorgt voor het smaak- en geursucces. "Alle operators in de supply chain zijn erg blij met de Miele datterino tomaat. Hij is rustiek, heeft genetische weerstand en productiviteit en dit zijn de sterke punten die worden gewaardeerd door telers. Elegantie, kwaliteit en smaak bieden daarentegen een garantie voor de afzet en vooral voor de consument, die de laatste jaren te vaak is vergeten."

De Miele F1 wordt gekweekt in horizontale teelt voor de lange cyclus op Sicilië, mede dankzij de Rootpower F1-onderstam.

Dit ras is speciaal ontworpen voor de teelt in een langlopende cyclus voor het herfstseizoen. De voorgestelde plantingen op Sicilië vinden plaats van half augustus tot half januari en dit kan worden gedaan dankzij de uitstekende tolerantie voor lage temperaturen.

De managers van Fenix: "Het is juist bij zo'n koude en intense winter dat Miele tolerantie toont voor kou en voor de gevreesde splitsing van de tomaten, waar de telers van datterino tomaten helaas mee bekend zijn."

"Het vermogen om kou te verdragen, maar ook om vegetatieve groei terug te winnen zelfs bij de eerste temperatuurstijgingen zijn heel interessant", zegt Ivana Marchese, directeur bij Fenix.

Rechts: foto genomen in het midden van de winter. Let op de kleur en de afwezigheid van scheuren.

"Dit is zeker te danken aan de telers, maar ook aan de rusticiteit, genetische resistentie en productiviteit. Het is een ras met een groot potentieel. Er zijn veel bedrijven die dit ras al in Italië telen en anderen in de rest van Europa die het testen. We verwachten uitstekende resultaten en we geloven dat we een reikende hand kunnen bieden bij het verbeteren van het territorium, dankzij de uitstekende kwaliteit van Miele", gaat Marchese door.

Links: hoge productiviteit gecombineerd met elegantie dankzij het gebruik van de Fenix Securforce F1-onderstam.

De Miele datterino bestaat uit elegante trossen, een robuuste rachis(spil) en vlezige kelkbladen waardoor ze gemakkelijk kunnen worden afgezet. Maar het echte succes is de smaak.

Smaak, kleur, elegantie en uitstekende geur en smaak zijn niet onopgemerkt gebleven door grote retailers. Ze zijn nu meer op smaak gericht en hebben het al als een merkproduct gekozen.

Tests die de afgelopen jaren zijn uitgevoerd hebben aangetoond dat de Securforce F1 en Rootpower F1 onderstammen heel goed werken voor de Miele datterino tomaat, waardoor de continuïteit van de productie, het behoud van geur en smaak en de typische vorm worden gegarandeerd.

Contact:
Fenix S.r.l.
via XVIII traversa 68
Belpasso (CT)
Tel.: +39 095 8369384/5
Email: info@fenixseeds.com
Web: www.fenixseeds.com

Publicatiedatum: