CNV Vakmensen:

"Reddingsplan helpt Hartman uit financiële problemen"

Glastuinbouwbedrijf Hartman uit Sexbierum is uit de financiële problemen, dankzij een reddingsplan meldt CNV Vakmensen. De werknemers zijn hierover woensdagochtend door de directie geïnformeerd na verontrustende berichten dat het bedrijf op omvallen zou staan.

“Na alle onzekerheid van afgelopen maanden is dat in ieder geval een geruststellende boodschap”, zegt onderhandelaar Sijtze de Bruine van CNV Vakmensen, die bij de bijeenkomst aanwezig was. “Er is gelukkig weer geld en perspectief. Dat betekent dat we ons weer volledig kunnen richten op een gezonde toekomst van het bedrijf.”

Reorganisatie
De eerder aangekondigde reorganisatie wordt in de loop van dit jaar doorgevoerd. Daarbij verliezen twintig van de in totaal 110 werknemers hun baan. Zij krijgen, zoals met de bonden eerder al was afgesproken, een volledige transitievergoeding mee. Daarnaast wordt met 33 werknemers gesproken over de aanpassing van de omvang van hun contract, vanaf het najaar. “Hierover zijn wij met Hartman in gesprek, elke individuele situatie is weer anders”, zegt De Bruine.

Opleiding en ontwikkeling
Volgens de CNV-bestuurder is het vooral belangrijk dat Hartman aan de slag gaat met opleiding en ontwikkeling. “De afgelopen jaren heeft dat helaas stilgestaan. We houden Hartman aan de toezegging om nu echt te gaan investeren in de werknemers, gericht op de biologische toekomstplannen van het bedrijf.”

Bron: CNV Vakmensen


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven