Forse meerderheid Britse parlement stemt voor brexit-uitstel

Het Britse Lagerhuis heeft gisterenavond voor een kort uitstel van de brexit gestemd. Door de stemming wordt de uittreding mogelijk opgeschoven naar 30 juli. Na een turbulente week in het Verenigd Koninkrijk was het niet verrassend dat het parlement heeft gestemd voor uitstel. 

Nu de motie van premier May is aangenomen is de kans groot dat er op korte termijn weer een stemming komt over de brexitdeal die tot tweemaal toe met grote meerderheid is verworpen. Theresa May gaat haar deal voor de derde keer in stemming brengen. De stemming over de deal zal woensdag 20 maart plaatsvinden. 

Wanneer het parlement akkoord gaat met de deal, dan zal de premier aan de EU om uitstel vragen tot 30 juli. Wanneer de deal voor een derde keer wordt afgekeurd dan volgt er mogelijk een no deal-brexit met alle gevolgen van dien. 

Frustratie 
Premier Rutte wil eerst duidelijk over de brexit plannen en is het gepruts van de Britten beu. Ook achter de schermen is frustratie te horen over de Britten. Maar om de Britten uit de EU te trappen zonder deal, gaat de EU landen iets te ver. Iedereen heeft uiteindelijk baat bij een georganiseerde uittreding van het land. 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven