Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Landgard start binnenlands kasseizoen

Duitsland: eerste regionaal geteelde groenten verkrijgbaar

Het Duitse Landgard komt met de eerste streekzomergroenten, tomaten en paprika's, op de markt. Door het zonnige weer in februari zullen leden van de coöperatie in week 12 starten met de oogst van tomatenrassen Rivolo, Sweetelle en Lyterno. Begin april zullen tomaten van het ras Romindo klaar zijn om geoogst te worden, gevolgd door Ardiles en Brioso.


Carsten Knodt is lid van Neurather Gärtner en lid van de raad van commissarissen van Landgard.

Labinot Elshani van Landgard: "We verwachten de eerste rode, gele, oranje en groene paprika's van Duitse bodem voor Pasen. Regionale producten bieden consumenten hoge kwaliteit en duurzaamheid. Korte transportroutes tussen de telers en retailers verminderen CO2 uitstoot. Tegelijkertijd biedt de promotie van regionale producten een belangrijke bijdrage aan het behoud van inheemse rassen, steunt ze de binnenlandse telers en daarmee worden banen behouden en wordt de regionale economie versterkt."

Moderne teelttechnieken en diversiteit van rassen
Op zo'n 100 ha telen leden van Landgard paprika's in kassen met de modernste technologie. Indien gewenst kunnen ze jaarrond verlicht worden. Vorig jaar alleen al verhandelde Landgard meer dan 40.000 ton verse zomergroenten en er is een stijging waar te nemen. Om consumenten van speciale Duitse groenten te voorzien, werken Landgard bedrijven aan nieuwe rassen die een betere smaakervaring zullen opleveren dan vorige rassen. 

Honey drops
Met het nieuwe merk "Honey Drops" levert Landgard cocktailtomaatjes die bijzonder populair zijn vanwege hun brixwaarde. De eerste partijen zijn al verkrijgbaar. Momenteel wordt gediscussieerd over hoe Honey Drop jaarrond aangeboden kan worden.

Voor meer informatie: www.landgard.de 

Publicatiedatum: